ASTERIKS I OBELIKS

Ovo je trailer filma u kojem Zlatan Ibrahimović glumi negativca

Dosadašnji neprijatelj Gala iz sela, centurion Caius Bonus, tu ulogu je tumačio francuski glumac Žan Pier Kastaldi (Jean-Pierre Castaldi) smijenjen je s dužnosti

Zlatan Ibrahimović: Glumi u filmu. PRINTSCREEN / YOUTUBE

A. O.

4.1.2023

Trailer za najnoviji film o galskim strip junacima Asteriksu (Asterixu) i Obeliksu (Obelixu) pod naslovom "Asterix and Obelix: the Middle Empire", reditelja Francuza Žilamea Kaneta (Guillaumea Caneta), koji je i glumačka premijera legendarnog nogometaša Zlatana Ibrahimovića konačno je izašao

S ukupnim proračunom od 60 miliona eura (oko 120 miliona KM), peti film iz slavnog serijala bit će jedan od najskupljih u francuskoj historiji. Napadač Milana dobio je ulogu ambicioznog vojskovođe Antivirusa, kojem je Cezar povjerio zadatak da izbriše nepobjedivo galsko selo, jedini teritorij u Galiji koji nije osvojio.

Dosadašnji neprijatelj Gala iz sela, centurion Caius Bonus, tu ulogu je tumačio francuski glumac Žan Pier Kastaldi (Jean-Pierre Castaldi) smijenjen je s dužnosti, a na njegovo mjesto, u rimski garnizon u susjedstvu sela, stiže Gaj Antivirus.

Odlučan je, brutalan i ne bira sredstva. Za njega je Cezarova naredba zakon, a pokušat će je provesti u djelo dok su Asteriks i Obeliks u Kini. Naime, radnja petog nastavka popularne franšize smještena je na Istok, kamo su se nerazdvojni prijatelji zaputili pomoći princezi u nevolji, piše portal movieweb.

Ulogu Obeliksa dosad je tumačio Džerald Depardieu (Gerard), ali u ovom nastavku tumači ga francuski glumac Žiles Lelouče (Gilles Lellouche). Cezara ovaj put glumi filmska zvijezda Vincent Kasel (Cassel). U novom filmu ponovno se pojavljuje Kleopatra, a tu ulogu je od Monike Beluči (Monice Bellucci) preuzela proslavljena francuska glumica Marion Kotilard (Cotillard). Lukavog i odvažnog Asteriksa glumi Žilame Kanet (Guillaume Canet).

Franšiza u malim ulogama često ugošćuje slavne osobe koje nisu profesionalni glumci. 

Tako se u filmu Asteriks i Obeliks: Misija Kleopatra pojavio nekad najbolji nogometaš svijeta Zinedin Zidan (Zinedine Zidan), dok je 2008. u filmu posvećenom Olimpijskim igrama u antičkoj Grčkoj nastupio pilot Formule 1 Mihael Šumaher (Michael Schumacher). 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.