NAKON KRITIKA FRANCUZA

Lovren odgovorio na prozivke zbog "Za dom spremni" i pjevanja "Bojna Čavoglave": Ne podržavam fašističke simbolike

To je okrutno prema nekome čije je djetinjstvo prekinuto i oštećeno zbog ekstremističke politike koja je dovela do rata u mojoj domovini

Dejan Lovren. Kristina Stedul Fabac / PIXSELL

S. S.

6.1.2023

Nakon deset godina hrvatski defanzivac Dejan Lovren se vratio u francuski Lion. Dosta je polemike u francuskim medijima izazvala Lovrenova proslava osvajanja bronzane medalje na Svjetskom prvenstvu kada je pjevao Thompsonovu pjesmu "Bojna Čavoglave" i poviknuo "Za dom spremni“ u kafiću Marcela Brozovića.

Francuski novinari su pitali i trenera Lorena Blana (Laurent Blanc) za komentar na Lovrenovu proslavu, ali on je kratko odgovorio:

- Ne želim razgovarati o stvarima koje nemaju veze s fudbalom. Lovren poštuje svoju porodicu, ženu, djecu, domovinu. Stoga, sretnete li ga, pitajte njega za komentar.

Nakon svega Lovren se odlučio oglasiti kratkom porukom na svom Instagram profilu koju prenosimo u cijelosti:

- Nakon nekih članaka iz raznih medijskih kuća u Francuskoj, želio bih istaknuti da je svaka implikacija da podržavam bilo kakvu vrste fašističke simbolike lažna. Također to je okrutno prema nekome čije je djetinjstvo prekinuto i oštećeno zbog ekstremističke politike koja je dovela do rata u mojoj domovini. Najoštrije osuđujem svaki oblik ekstremizma, pa tako i fašizam i svu njegovu simboliku. Volim svoju zemlju i moj patriotizam nikada ne treba zamijeniti s nacionalizmom - zaključio je Lovren.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.