NAPUŠTA ATLETIKO

Arsenal spremio pojačanje za titulu: Žoao Feliks seli u London?

Rukovodstvo "Topnika" je, navodno, spremno madridskom timu platiti obeštećenje od 13 miliona funti za šestomjesečnu posudbu portugalskog fudbalera

Feliks: Potpisao za Atletiko 2019. godine za 127 miliona eura. Instagram

E. Ma.

8.1.2023

Portugalski reprezentativac i igrač Atletiko Madrida Žoao Feliks (Joao Felix), mogao bi do kraja sezone igrati na posudbi u londonskom Arsenalu.

Prema pisanju "Mirrora", rukovodstvo "Topnika" je, navodno, spremno Atletiku platiti obeštećenje od 13 miliona funti (oko 14.670.000 eura) za šestomjesečnu posudbu 23-godišnjeg portugalskog fudbalera.

Feliks je 2019. godine stigao u Atetiko iz Benfike za 127 miliona eura, ali u madridskom klubu nije pokazao igre kakve su se od njega očekivale. Portugalac je za Atletiko odigrao 130 utakmica i postigao 34 gola.

On je nedavno došao u sukob sa trenerom Atletika Dijegom Simeoneom, koji želi da do kraja zimskog prijelaznog roka proda portugalskog fudbalera ili ga poslati na posudbu u neki drugi klub.

Menadžer Arsenala Mikel Arteta smatra da bi Feliks bio idealno pojačanje za londonski klub, koji se bori za titulu u Premijer ligi. 

Arsenal se trenutno nalazi na prvom mjestu na tabeli Premijer lige sa pet bodova prednosti u odnosu na Mančester siti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.