VELIKI POVRATAK

Nakon problema sa srcem, Aguero ponovo na terenu

Imao sam pregled kardiologa, ja sam dobro i već sam počeo trenirati, tako da ću biti dostupan da igram

Aguero: Igrat će u prijateljskom meču. TWITTER

Piše: B. Ligata

9.1.2023

Serhio Aguero (Sergio) je spreman da se vrati na teren na kraju ovog mjeseca nakon što je morao napustiti fudbal 2021. godine.

Aguero je morao da očaki kopačke o klin ranije, jer je zadobio probleme sa srcem. U oktobru 2021. godine, Argentinac je zamjenjen u utakmici protiv Alavesa gdje je osjetio bol u predjelu prsa i teško je disao.

To je bio prvi start za Aguera na Nou Kampu, ali se završio nakon 41 minutu kada je pao na pod nakon što je osvojio duel glavom.

Aguero je napustio fudbal mjesec nakon povrede, gdje je na pres konferenciji rekao da će mu se teško biti privići na život bez fudbala.

Argentinac je trenirao sa nacionalnim timom u toku Svjetskog prvenstva i bio je dio njihove proslave kada su osvojili Mundijal.

Legenda Mančester sitija će se vratiti na teren kao gost za meč “Noche Amarilla“, koji se igra jednom godišnje sa Ekvadorskom ekipom Barcelona S.C.

Utakmica će se igrati 28. januara i Aguero je dobio odobrenje od doktora da nastupi na ovom meču.


- Imao sam pregled kardiologa, ja sam dobro i već sam počeo trenirati, tako da ću biti dostupan da igram. Nadam se da će biti fino i da ću osjetiti teren opet – rekao je Aguero povodom meča

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.