STALI U ODBRANU LEGENDE

Predsjednik francuskog fudbalskog saveza opleo o Zidanu, pa napravio haos: Oglasili se Mbape i Real Madrid

Da li me je pokušao nazvati? Naravno da nije, ne bih mu se ni javio, rekao je La Graet

La Graet: Bez poštovanja za fudbalsku legendu. Twitter

E. Ć.

9.1.2023

Prije početka Svjetskog prvenstva bilo je priče da će se Didije Dešam (Didier Deschamps), bez obzira na ostvareni rezultat u Kataru, povući s klupe Francuske.

Priliku je strpljivo čekao Zinedin Zidan (Zinedine Zidane), ali Dešam se predomislio i odlučio ostati na klupi svjetskih viceprvaka, a iz fudbalskog saveza Francuske su mu dali novi ugovor. Tako je legendarni Zidan ostao bez posla kojem se nadao, a bivšem treneru Reala se na klupi "Trikolora" nadao i Karim Benzema, koji se zbog Dešama oprostio od reprezentacije.

Ipak od toga neće biti ništa, a Zidan je i, prema navodima pojedinih medija, zamjerio krovnoj kući francuskog fudbala, zbog čega je odbio poziv na finale Mundijala. 



Potom je predsjednik francuskog saveza Noel La Graet, prilikom gostovanja kod francuskih medija, dobio pitanje o Zidanu, te o špekulacijama da bi se on mogao skrasiti na klupi reprezentacije Brazila.

- Nemam ništa da kažem, neka ide gdje god hoće. U klub ili reprezentaciju, to me ne zanima niti malo. Da li me je pokušao nazvati? Naravno da nije, ne bih mu se ni javio - rekao je La Graet.

Riječi prvog čovjeka francuskog saveza izazvali su gnjev navijača, naročito jer tako priča o legendarnom Zidanu. Povodom svega se oglasio Kilijan Mbape (Kylian Mbappe).

- Zidan je Francuska, mi ne pokazujemo takvo nepoštovanje prema našim legendama - poručio je Mbape.


Na poruku francuskog predsjednika reagovao je i nekadašnji član "Trikolora", legendarni Đibril Sise (Djibril Cisse). On je podijelio jednu svoju fotografiju iz 2010. sa grimasom na licu, uz opis: "Ja kada čujem riječi La Graeta".

Nije na tome stao pa je podijelio dvije zajedničke fotografije sa Zidanom, a imao je poruku za predsjednika francuskog fudbalskog saveza, koji je u međuvremenu uputio javnu ispriku Zidanu.

- Mudra odluka La Graet. Zidan je nedodirljiv.

Predsjednik krovne fudbalske kuće u Francuskoj je izazvao pravi haos, a zanimljivo da se o svemu oglasio i Real Madrid.

- Real Madrid izražava žaljenje zbog nesretnih izjava koje je dao predsjednik Francuskog fudbalskog saveza Noel La Graet, a koje su se odnosile na Zinedina Zidana, jednu od najvećih sportskih legendi.

Ove riječi iskazuju manjak poštovanja prema jednoj od najpoštovaniji figura u svijetu fudbala i mi kao klub očekujemo ispravku. Zinedin Zidan, svjetski prvak i evropski prvak sa svojom reprezentacijom, a to su samo neke od titula koje je osvojio, čovjek je koji predstavlja vrijednosti našeg sporta kroz cijelu svoju igračku i trenersku karijeru - poručili su iz Real Madrida.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.