PREMIJER LIGA BIH

Željezničar krenuo sa pripremama, Mulalić: Nećemo dovoditi igrače samo radi broja, trebaju nam pojačanja

Zima je nezgodna za dovođenje igrača jer su svi nosioci igre u dobrim klubovima pod ugovorima

Mulalić : Pripreme će odraditi u Konjicu i Međugorju. TWITTER

B. Ligata

9.1.2023

Željezničar je danas krenuo sa pripremama za proljetni dio sezone, a prije treninga medijima se obratio trener Edis Mulalić koji je istakao da mu je dobro došla pauza, te da će pripremni dio odraditi u četiri faze.


Igrački kadar

Danas je na Stadionu Grbavica obavljena prozivka fudbalera, a potom i trening. Prvi trening su obavili: Josip Bender, Vedad Muftić, Tarik Karić – Marin Galić, Luka Malić, Stjepan Vego, Benjamin Šehić, Ali Pašić, Anel Pirić, Amar Musić, Edin Cocalić, Aleksandar Kosorić, Amar Drina, Ajdin Kobašević – Armin Hodžić, Nedim Mekić, Omar Beća, Haris Hajdarević, Ardonis Mućaj, Samir Bekrić, Semir Štilić, Santos, Joseph Amoah, Hamza Gasal (povrijeđen), Edin Mujić, Aldin Efendić – Dženis Beganović, Dženan Haračić, Benjamin Križevac.

Željezničar će prema planu pripreme obaviti u Sarajevu, Konjicu i Međugorju. Plavi će odigrati šest pripremnih utakmica, a četiri su već dogovorene:

20.01. – FK Famos Hrasnica (Sarajevo)

25.01. – FK Budućnost Banovići (Konjic)

29.01. – FK Sutjeska Foča (Konjic)

06.02. – NK Široki Brijeg (Međugorje)


Pripemni dio pred utakmicu u kupu

- Dobro nam je došla pauza jer smo ljetos zbog Svjetskog prvenstva odmorili svega pet-šest dana. Nije loše nekad ni odmoriti, vjerujem da smo se svi, pa i ja zaželjeli priprema i treninga. Pripreme smo podijelili u četiri faze, prva je u Sarajevu do 20. gdje ćemo odigrati jednu utakmicu, poslije imamo od 22. do 30. u Konjicu tamo ćemo odigrati dvije utakmice. Poslije toga smo od 1. do 10. u Međugorju, odigrat ćemo tri utakmice i posljednja sedmica pred Kup utakmicu sa Leotarom smo u Sarajevu. Odigrat ćemo šest utakmica, četiri imamo protivnika sigurno – rekao je Mulalić.


Potencijalna pojačanja

O novim pojačanjima je kazao da ne treba dovoditi igrače da bi se samo povećao broj igrača, nego da to moraju biti bolji igrači od onih koji su trenutno u rosteru.

- Za sve stvari koje u našoj trenutnoj situaciji budu odgovarale, tako ćemo dovoditi igrače. Zima je nezgodna za dovođenje igrača jer su svi nosioci igre u dobrim klubovima pod ugovorima. Imali smo razgovore sa par igrača koji nas nisu pojačali. Bit ćemo aktivni, ali nećemo pro forme dovoditi igrače. Otprilike znate i vi šta nam je bila boljka. Pokušat ćemo da dovedemo igrača koji je bolji od ovog što je trenutno tu - kazao je  Mulalić.

Istakao je da ima dobru komunikaciju s klubom.

- Hvala navijačima, ovo nigdje nema na svijetu, nisam ni sumnjao. To je dodatna snaga, obavezuje nas da radimo dobro i da im se odužimo. Možemo bolje u drugom dijelu sezone, kad imaš neki plan sa igračima onda možeš sigurno. Prošle godine u ovo doba smo imali osam igrača na pripremama, nismo mogli dovoditi igrače koji su bili u trenažnom procesu. Ovi igrači su poslije ljetnjih priprema izgledali bolje nego na početku. Ovo su nam treće pripreme, sigurno je da se može napredovati – dodao je Mulalić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.