MALA MINUTAŽA

Kritike na račun zvijezde Barcelone: Desetka na njegovim leđima je uvreda za fudbal

Fati ima ugovor do 2027. uz otkupnu klauzulu od milijardu eura

Fati: Debitovao za Barcu 2019. godine. Facebook

N. R.

10.1.2023


Ansu Fati je trebao biti nasljednik Lionela Mesija (Messi),. Za Barcelonu je debitovao 2019. godine još kao 16-godišnjak i zasad je za Barcu odigrao 81 utakmicu uz učinak od 23 gola i devet asistencija.

Barcolinin trener Ćavi Ernandes (Xavi Hernandez) ga koristi na poziciji lijevog krila, ipak u zadnje vrijeme minutaža mu nije velika i sve se češće priča o njegovom mogućem odlasku iz kluba. Mnogi nisu zadovoljni njegovim igrama u zadnje vrijeme, a jedan od njih je Horge De Alesandro (Jorge D Alessandro).


Bivši argentinski golman, a danas jedan od voditelja gledane španjolske fudbalske emisije „El Chiringuito de Jugones“, posebno je bio ljut na Fatija nakon Barcelonine pobjede 1:0 u derbiju protiv Atletiko u Madrida u meču igranom u nedjelju.

- Njegova jedina zasluga je što nosi broj 10. To je uvreda za fudbal. Zašto? Zato što su taj broj nosili i nose ga Pele, Maradona, Modrić... Broj 10 je za bogove - rekao je D Alesandro.

Fati ima ugovor do 2027. uz otkupnu klauzulu od milijardu eura. Navodno bi ga Barcelona bila spremna prodati za 70 milijuna eura.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.