NOVI SKANDAL

Predsjednik Fudbalske federacije Francuske optužen za seksualno uznemiravanje

Te 2014. godine imala je poziv od strane Le Grae koji je detaljno opisala

Suid: Bivša francuska nogometašica. Dacebook

N. R.

10.1.2023

Nisu se još smirile strasti od zadnjeg skandala koji je uzburkao javnost, a već je na pomolu novi. Naime, predsjednik Fudbalskog saveza Francuske Noel Le Grae se sigurno duboko pokajao kada su u pitanju nedavne izjave koje je dao, a koje su vezane za Zinedina Zidana.

Mada je izazvao gnijev većeg dijela fudbalskog svijeta, Le Gre se sada suočava sa problemom starim devet godina, odnosno optužbom da je seksualno uznemiravao bivšu nogometašicu Sonju Suid.

Sonja je svojevremeno bila najbolja nogometašica Francuske, sada je fudbalski agent, a te 2014. godine imala je poziv od strane Le Grae koji je detaljno opisala u intervju za francuski list "Lekip."


- U septembru 2014. godine nazvao me je. Rekao mi je da sam izvanredna, da sam uspjela napraviti nevjerovatne stvari i da me želi upoznati sa Bridžit Henrik, najvažnijom ženom u Federaciji. Predložio je da se nađemo u njegovom stanu u Parizu.

Reako je da se tamo često sastaje, i da imamo privatnost, pa sam prihvatila. Imala sam 26 godina, bila sam početnik, a on je bio predsjednik FFF-a, moralo se poštovati. Nikada me nije vidio kao igrača, samo kao seksualni objekat. Kad sam stigla, vidjela sam dvije čaše šampanjca na stolu. Čekala sam Bridžit, ali ona nije došla. Rekao je: 'Znaš, ona nam ne treba. Ako smo dovoljno blizu, mogu ispuniti vaše želje. Nisam dirala čašu, plašila sam se daje možda nešto stavio, čula sam mnogo priča. Za mene je bio veliki šamar kada sam vidjela da me predsjednik Saveza vidi kao objekat. Bila sam veoma razočarana. On bi trebao biti primjer - rekla je Sonja Suid. Nakon što je odbila njegov prijedlog, Sonja je napustila stan Noela Le Greta.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.