"ZMAJ" U CENTRU PAŽNJE

Amar Dedić potpisao novi ugovor: Presudno je bilo posljednjih šest mjeseci koje je jako teško opisati

Nisu samo nastupi u Ligi prvaka bili vrhunac za mene, sretan sam što sam konstantno igrao u prvenstvu i što su me zaobišle povrede, rekao je naš reprezentativac

Aktuelni prvak Austrije danas je potvrdio da je Dedić potpisao novi ugovor koji ga veže do ljeta 2027. godine.. RB Salzburg

Piše: G. Š.

11.1.2023

Naš fudbalski reprezentativac BiH Amar Dedić (20) potpisao je novu ugovornu obavezu sa RB Salcburgom. Aktuelni prvak Austrije danas je potvrdio da je Dedić potpisao novi ugovor koji ga veže do ljeta 2027. godine.

- Jako sam sretan zbog povjerenja kluba i ponosan što je moj ugovor produžen, rekao je Dedić i dodao:

- Presudno je bilo posljednjih šest mjeseci koje je jako teško opisati. Nisu samo nastupi u Ligi prvaka bili vrhunac za mene, sretan sam što sam konstantno igrao u prvenstvu i što su me zaobišle povrede. Sve ovo mi je poticaj da marljivo radim kako bi nakon uspješne jeseni nastupilo jednako uspješno proljeće.


Sportski direktor RB Salcburg Krištof Frojnd (Christoph Freund) izjavio je da je sretan što je Dedić potpisao novi ugovor.

- Amar je trenirao u našoj školi i razvio se. To je pokazao prošle sezone kada je igrao kao posuđen u Volfsbergeru. Odigrao je izvanrednu jesenju sezonu s nama, igrao je sve minute u Ligi prvaka i napravio skok na visoku razinu. Zadovoljan sam što smo uspjeli produžiti ugovor na duge staze jer sam uvjeren da će puno toga doći sa njegovim kvalifikacijama i stavom u narednim godinama, rekao je Frojnd.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.