BH. REPREZENTATIVAC

Pjanić o Ronaldovom transferu: Nije me iznenadilo, ovo je budućnost fudbala

Uvijek sam govorio da niko više od Alegrija ne bi uspio preokrenuti ovu situaciju, rekao je Pjanić komentarišući situaciju u Juventusu

Ronaldo i Pjanić: Igrali zajedno dvije sezone. Twitter

E. Ć.

12.1.2023

Reprezentativac Bosne i Hercegovine i fudbaler Sardže Miralem Pjanić govorio je za italijanski "Tuttosport". Pjanić je rekao kako i dalje redovno prati Juventus za koji je igrao od 2016. do 2020. godine.

- Nije me iznenadilo kako se Juventus vratio. Znao sam to i ranije sam najavio. U početku su momci prošli kroz veoma težak i komplikovan period, ali kada upadnete u ovakvu krizu, u kojoj igrate protiv PSG-a ili neke lošije ekipe u Italiji. Sve se čini kao da je na istom nivou, a to je zato što strah i nesigurnost ulaze u tim. Ne možete pokazati ono što želite i nije lagano izvući se iz toga - rekao je Pjanić.


Alegri jedan od najboljih

Imao je riječi hvale za Masimilijana Alegrija (Massimiliano Allegri) s kojim je imao priliku sarađivati.

Uvijek sam govorio da niko više od Alegrija ne bi uspio preokrenuti ovu situaciju. Alegri zna ući u glave igračima. Drži ih mirnim tokom oluje. Nije slučajno da je je jedan od najuspješnijih trenera u historiji italijanskog fudbala. Nikada ga nisam vidio da se žali. On radi s onim što ima. Savršeno se nosio s ovom situacijom - istakao je Pjanić.

Govorio je i o Sardži u koju je stigao pred početak sezone.

- Veoma sam sretan i zadovoljan u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Živim ovdje u Dubaiju i jako sam entuzijastičan. Želim dati sve od sebe i osvojiti naslove koji se mogu osvojiti sa ovim timom. Želim ući u azijsku Ligu prvaka. Kvalitet nogometa je dobar, očito se razlikuje od evropskog, ali mi se jako sviđa. Sviđaju mi se Emirati, organizacija je odlična, imamo dobrog trenera i veoma sam pozitivno iznenađen viđenim - kazao je bh. reprezentativac.


Ronaldova popularnost

Pjanić je komentarisao i transfer Kristijana Ronalda (Cristiano), svog bivšeg saigrača, u Saudijsku Arabiju, tačnije u redove Al Nasra.

- Oni su veoma ambiciozan klub i siguran sam da će Bliski istok biti budućnost fudbala. Ima zemalja koje imaju šta ponuditi, ali puni potencijal još uvijek nije došao do izražaja. Sigurno će se i tu nogomet dosta razviti, zato kažem da me Ronaldov izbor uopšte nije iznenadio.

Nivo fudbala u Arabiji nije tako nekvalitetan kao što ljudi misle, a njegova će odluka dovesti do velikog rasta fudbala u cijeloj zemlji kao i među arapskom djecom - poručio je Pjanić za Pjan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.