TEŠKE UVREDE

Skandal trese Barcelonu, uprava kluba Mesija nazvala kanalizacijskim pacovom

Katalonski list "Periodiko" objavio je jučer sadržaje "WhatsApp" poruka

Mesi: Pozira sa bivšim predsjednikom Barcelone. Twitter

N.R.

13.1.2023

Katalonski list "Periodiko" objavio je jučer sadržaje "WhatsApp" poruka koje su kružile u grupama članova uprave Barcelone, a u kojima je žestoko vrijeđan Lionel Mesi (Messi).

- Najgore su ucjene i nepristojnost tog hormonskog patuljka prema svima nama koji radimo za klub kojem duguje život - pisao je član uprave Barce Gomez Ponti.

Nije samo prozivan Mesi, nego se pominju i Đerard Pike (Gerad Pique), Serhio Buskets (Sergio Busqets), te Đoan Laporta (Julien). Vrijeđani su na skandalozan način, a sve se događalo u januaru 2021. godine kada je izašla informacija da igrači imaju problem s čelnicima kluba oko smanjenja plata usljed krize zbog pandemije koronavirusa.

Pored Bartomeua u grupi su bili i njegovi saradnici Oskar Grau, Gomez Ponti, Đordi Moć, Oriol Tomas, David Belver, Pančo Šroder i Havijer Sobrino.


Ponti je bio dominantan u uvredama.

- Barto, ne možeš da budeš toliko dobar prema ovom pacovu iz kanalizacije. Klub mu je dao sve, a on sprovodi diktaturu, pita se oko pojačanja i transfera, novih ugovora... Ja to ne bih mogao - pisao je Ponti i obraćao se Bartomeu, pa je nastavio - Najgore su ucjene i nepristojnost tog hormonskog patuljka prema svima nama koji radimo za klub kojem duguje život. Ali, kada stvari krenu po zlu „misli se na pandemiju koronavirusa“, tebi stiže poruka: Predsjedniče, drugima spusti platu, ali Luisu Suaresu i meni ništa ne diraj - pisalo je u mailu.

Ponti je također Pikea nazvao "velikim k... sinom", a igrače razmaženim i bezosjećajnim milionerima.

Mesi je prije nešto više od godinu dana napustio Barcu i potpisao za Pari Sen Žermen, a sada su u katalonskom listu isplivale poruke iz grupe na "WhatsApp" aplikaciji u kojoj je saradnicima bio bivši predsjednik "blaugrane" Đozep Marija Bartomeu.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.