PREMIJER LIGA

Brajton nokautirao Liverpul, Vord-Prauz pokorio Everton

U udarnom terminu Premijer lige odigrane su četiri utakmice, a novo razočaranje navijačima priredio je Liverpul.

Premijer liga: 20. kolo. twitter

Izvještaj

14.1.2023

Redsi su gostovali Brajtonu i doživjeli novi poraz, drugi uzastopni u Premijer ligi nakon što su poraženi od Brentforda (1:3) drugog dana januara.

Ekipa Jirgena Klopa (Jurgen Klopp) potpuno je podbacila, Brajton je od prvog minuta bio bolji tim, ali je do prednosti stigao na početku drugog poluvremena.

U domaćem timu nije bilo suspendovanog Belgijanca Trosara (Trossard), ali se to nije primjetilo. Istakli su se Japanac Mitoma i Argentinac Mekalister (McAllister), ali je junak utakmice bio Soli Marč (Solly March), strijelac oba pogotka za Galebove. Prvi u 46. nakon greške Matipa, drugi u 53. na dodavanje 18-godišnjeg Fergusona.

Liverpul je tek tada zaigrao nešto bolje, ali Okslejd-Čembrlejn (Oxlaide-Chamberlain), Eliot (Elliot) i debitant Gakpo nisu koristili ukazane prilike.

I kad se očekivalo da će favorit možda postići gol i vratiti se u igru, Deni Velbek (Danny Welbeck) je sjajno reagovao u 82. minutu i treći put na meču matirao Alisona za konačnih 3:0. 



Izgubio je i drugi premijerligaš iz Liverpula. Derbi začelja na Gudison Parku završen je novim porazom Evertona, trećim uzastopnim pred domaćim navijačima. Everton je poveo prvim golom u sezoni Onane u 39 minuti, a izjednačio je nakon dodavanja Če Adamsa (Che) i sjane reakcije Džejms Vord- Prouz (James Ward Prowse) u 46. minutu. Kapiten "Svetaca" postigao je i drugi gol za goste, ovog puta u svom stilu iz slobodnog udarca za 1:2.

Na Siti Graundu domaći Notingem Forest došao je do velike pobjede protiv "Lisica" iz Lestera. Gosti su bili bolji u prvom poluvremenu, Barns (Barnes) je propustio nekoliko izglednih prilika, ali je kazna uslijedila u 56. minutu, Gibs-Vajt (Gibbs White) je sjajno proigrao mladog Velšanina Brenana Džonsona (Johnson), koji je obišao golmana Vorda (Ward) i zatresao mrežu. VAR je potvrdio da nije bio u ofsajdu.

Konačan rezultat svojim drugim golom, ponovo u saradnji sa Gibsom-Vajtom postavio je u 85. minutu Džonson za 2:0.

U meču između Vulverhemptona i Vest Hema presudio je pogodak Danijela Podensa (Daniel Podence) u 48. minuti za 1:0.

Rezultati:

Brajton – Liverpul 3:0

Everton – Sautempton 1:2

Notingem Forest – Lester 2:0

Vulverhempton – Vest Hem 1:0.

Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.