LA GAZZETTA DELLO SPORT

Hoće li Zlatan Ibrahimović završiti karijeru: I dalje osjeća bol u koljenu

As Milana Zlatan Ibrahimović će ove godine (3. oktobra) napuniti 42 godine

Zlatan Ibrahimović. Twitter

G. Š.

15.1.2023

As Milana Zlatan Ibrahimović će ove godine (3. oktobra) napuniti 42 godine. Iako su nedavno osvanule fotografije švedskog napadača naših korijena s odmora u Majamiju na kojima je pokazao svoje isklesano tijelo, italijanska "La Gazzetta dello Sport"  piše kako popularni Ibra ima ozbiljan problem s koljenom, te  da upitno hoćemo li ga više vidjeti na terenu.

Za pretpostaviti je da se on pod svaku cijenu želi vratiti  na teren, kako bi osim lidera u svlačionici bio to i na terenu. Međutim, termin njegovog povratka u tim je i dalje zagonetka. Plan je bio da se vrati u pogon za duel protiv Totenhema, u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka koja je na rasporedu 14. februara. No, datum povratka mogao bi opet pomaknut nakon posljednjih vijesti o njegovom stanju koljena koju je povrijedio u maju prošle godine.

Nakon operacije radio je na oporavku u klupskom kampu, kao i u Majamiju početkom godine, ali bol je i dalje prisutna i čini se kako će odlazak u fudbalski penziju biti jedina izgledna opcija za Ibrahimovića. Prije mjesec, podsjetimo, italijanski "Calciomercato" pisao je kako u njegovom slučaju postoje tri opcije odluči li na kraju sezone objesiti kopačke o klin: Postati dio klupske uprave, biti dio trenerskog štaba ili krenuti u menadžerske vode?

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.