PREMIJER LIGA

Arsenal - United 3:2: U spektakularnom derbiju slavio londonski klub

Arsenal je tako na vrhu tabele zadržao pet bodova prednosti nad Manchester Cityjem

Igrači Arsenala slave gol. EPA

D. H.

22.1.2023

U 21. kolu Premier lige Arsenal je na domaćem terenu pobijedio Manchester United rezultatom 3:2. Bila je to sjajna utakmica između prvoplasirane i četvrtoplasirane ekipe engleskog prvenstva. United je poveo, Arsenal preokrenuo, ali gosti iz Manchestera uspjeli su se vratiti. Ipak, u 90. minuti ekipa Mikela Artete zabila je za veliku pobjedu.


Rezultat utakmice Arsenal Manchester. SofaScore

Golčine Rashforda i Sake

United je poveo prekrasnim golom Marcusa Rashforda u 17. minuti. Nakon dodavanja Brune Fernandesa sjajno je predriblao Parteyja i onda silovitim udarcem s 20-ak metara svladao Ramsdalea. Arsenal je uzvratio poslije samo sedam minuta, kada je Eddie Nketiah zabio glavom na ubačaj Granita Xhake.

Arsenal do pobjede u 90. minuti

Vodstvo Arsenala trajalo je samo šest minuta. Poništio ga je Lisandro Martinez, koji se najbolje snašao u gužvi nakon kornera i glavom je poravnao rezultat. No Arsenal je uspio doći do pobjede u samoj

Arsenal je stigao do preokreta u 53. minuti. Bio je to još jedan fantastičan pogodak. Bukayo Saka se također s 20-ak metara na desnoj strani izvukao na lijevu nogu i preciznim šutom matirao Davida de Geu.

Oleksandr Zinčenko odigrao je povratnu loptu, Martin Odegaard je pucao, a Eddie Nketiah je pred golom preusmjerio loptu u mrežu i svojim drugim pogotkom na utakmici donio tri boda londonskoj momčadi. VAR je provjeravao gol zbog mogućeg zaleđa, ali ga nije poništio.


Tabela engleske Premijer lige. SofaScore

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.