ZAVRŠNI RADOVI

Travnjak dobija novi izgled: Pogledajte fotografije Tušnja iz zraka

Sa instalacijom hibridnog travnatog terena gradski stadion u Tuzli će dobiti veći broj sati igranja

Stadion Tušanj. A.Bešić

N. R.

25.1.2023

Projekat koji finansira NS BiH i Gradska Uprava Grada Tuzla na rekonstrukciji glavnog terena „JU Gradski stadion Tušanj” , ulazi u završnu fazu, a najviše će se obradovati dvije premijerligaške ekipe FK Slobode i Tuzla Cityja koje koriste ovaj stadion.

Trenutni radovi ulaze u završnicu na glavnom terenu stadiona, a na terenu ovog premijerligaša je postavljen hibridni travnjak po standardima UEFA-e I FIFA-e.

Pod hibridnom travnatom površinom podrazumijeva se konstrukcija trave koja nije 100% prirodna trava. Hibridna trava je mješavina prirodne trave i umjetnih vlakana. 

To se obično radi na 2 načina, ili ušivanjem vlakana u prirodni travnjak ili polaganjem tepiha od umjetne trave na vrh prirodne trave. 

Stadion Tušanj. A.Bešić

Na glavnom terenu "JU Gradski stadion Tušanj” se koristila prva verzija formiranja hibridnog travnatog terena.

Zelene travnate površine će biti potrebno održavati u narednom periodu po standardima koje nalaže UEFA i FIFA.

Sa instalacijom hibridnog travnatog terena gradski stadion u Tuzli će dobiti veći broj sati igranja i veću izdržljivost za intenzivne rasporede i upotrebe tokom dužeg vremenskog perioda.

Hibridni travnjak koristi se u raznim sportovima širom svijeta uključujući fudbal, ragbi, kriket, tenis i razni drugovi sportovi. 

Pogledajte kako izgleda Tušanj iz zraka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.