ZANIMLJIVA OBJAVA

Fotografija koja je oduševila navijače Rome: Bh. fudbaler u "bandi Žozea Murinja"

Post na Twitteru je izazvao niz komentara

Murinjo sa svojim igračima. Twitter

N. R.

26.1.2023

Benjamin Tahirović trenutno važi za jednog od najperspektivnijih igrača Rome, a nedavna Twitterova objava je izazvala dosta pozitvnih komenatara na društvenim mrežama.

Naime, budući bh. reprezentativac Benjamin Tahirović je nedavnom objavom na Facebook stranici Rome snimljen kako u društvu saigrača iz Rome i trenera Žoze Murinja (Jose Murinho) posmatra meč omladinske selekcije rimskog kluba.

Fotografija je izazvala niz komentara na društvenim mrežama, a najviše se dopala navijačima, jer upravo na fotografiji izgledaju kao Romini najvatreniji simpatizeri.

Navijači Rome su pisali u komentarima kako Mourinjo još iz perioda kada je trenirao Inter nije izgledao sretnije i opuštenije, što se zaista može vidjeti na fotografiji, a definitivno najbolji komentar vezan za ovu fotografiju nazvali su "banda Žozea Murinja".

Pored Tahirovića, s Mourinjom na tribinama su još bili Kristijan Volpato (Cristian), Pietro Boer, Edoardo Bove i Nikola Zelevski (Nicola Zalewski).

Benjamin Tahirović rođen je 3. marta 2003. godine u švedskom gradu Spangi. Karijeru je počeo u omladinskim kategorijama Vasalunda, odakle je na zimu 2021. godine stigao u U-19 tim Rome.

Ukupno je za Romine juniore odigrao 44 utakmice i postigao tri gola, uz četiri asistencije.

Debi za prvi tim upisao je u prošlogodišnjem duelu protiv Torina, odigranom 13. novembra, kada je ušao u 69. minuti.

Roma je trenutno na petom mjestu na tabeli sa 37 osvojenih bodova, koliko imaju Inter i Lacio, a drugoplasirani Milan ima samo bod više.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.