LIGA 1

Sjajna priča trenera Remsa: Od "Football Managera" do Parka Prinčeva

Vil Stil je najmlađi trener u Evropi sa 30 godina

Vil Stil. Twitter

Benjamin Ligata

30.1.2023

Rems je izvukao senzacionalan bod na Parku prinčeva protiv supermoćnog PSG-a (1:1) predvođenim Nejmarom (Neymar), Lionelom Mesijem (Messi) i Kilijanom Mbapeom (Mbappe). 

Nejmar je pogodio za 1:0 na početku drugog poluvremena, ali je ubrzo nakon gola Marko Verati (Marco Verrati) zaradio crveni karton. Heroj ekipe Remsa je bio Florin Balogan (Balogun) koji je u 96. minuti poravnao rezultat i donio svojoj ekipi bod.

Nagrada ugovorom

Ovaj rezultat je ispisao historiju za trenera Vila Stila (Will Still). Karijeru je počeo igrajući igricu “Football Manager“ . Radio je kao asistent za tri tima u Belgiji. 

Prihvatio je ponudu Remsa da bude njihov privremeni trener dok ekipa ne nađe zamjenu zbog otpuštanja Oskara Garsije (Oscar Garcia), ali je Stil iznenadio upravu tima. 

U pet mečeva nije znao za poraz, odlučili su ga nagraditi sa ugovorom i da ostao je na klupi prvoligaša. Stil je najmlađi trener u Evropi sa 30 godina.


Plaćena svaka utakmica

Rems svaki put kada odigra meč bude kažnjen sa 22.000 dolara, jer Stil još uvijek nema završene UEFA licence potrebne za francusku ligu. Klub je rekao da nema problema što moraju plaćati novac svaki meč jer misle da Stil radi magičan posao.

Na "Football Manageru" je vodio svoj voljeni tim Vest Hem do titula, ali ima plan da to proba i u stvarnom životu.

- Želim da treniram u Ligi prvaka, Premijer ligi. Znam da to možda sada zvući glupo, ali ja sam dokaz da se sve može desiti ako se trudiš – rekao je Stil.

Rems je trenutno 11 na tabeli, a za poraz ne znaju u zadnjih 12 mečeva. Stil zaista radi sjajan posao.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.