EVROPSKI FUDBAL

Pet najupečatljivijih transfera zimskog prijelaznog roka

Oni bi mogli da promijene fudbal kakav znamo

Zimska pijaca je zatvorena u najvećem dijelu Evrope. Printscreen

H. J. I.

1.2.2023

Zimska pijaca je zatvorena u najvećem dijelu Evrope, a nakon što su objelodanjeni svi transferi završna 24 sata januarskog prijelaznog roka, izdvojit ćemo pet najupečatljivijih.

Prvo mjesto bez premca zauzima Enco Fernandez.

Najbolji mladi fudbaler Mundijala u Kataru stigao je u Čelzi u transferu kojim je oboreno nekoliko rekorda, čime je ujedno stavljena tačka na najdužu transfer sagu ove zime.

Fernandez u London stiže za 120 miliona i potpisao je ugovor na osam i pol godina.

Marsel Sabicer je u Bajern iz Minhena došao kao budući nosilac igre, ali je razočarao, no njegov prelazak u Mančester junajted svejedno je privukao mnogo pažnje. Sabicer bi trebalo da predstavlja veliko pojačanje u borbi Junajteda za iskorak u Engleskoj. On će za "crvene đavole" igrati kao pozajmljen igrač do kraja sezone, nakon čega će uslijediti novi pregovori o njegovom statusu.

Saša Lukić je srbijanska "bomba" prijelaznog roka, pošto je bivši kapiten Torina Pijemont zamijenio Londonom i pridružio se Aleksandru Mitroviću u Fulamu.

Fulam je za Lukića platio 10 miliona eura.


Žoao Kanselo je bio jedan od najvažnijih igrača Mančester sitija, pa je mnoge iznenadilo to što se njegovo ime pojavilo kao najveće pojačanje Bajerna iz Minhena. Portugalac se prethodno žestoko sukobio sa Pepom Gvardiolom nakon što je saznao da u FA kupu neće igrati protiv Arsenala, stvar je veoma brzo eskalirala i sjajni defanzivac će obući dres "bavaraca".

A viđena je i jedna "izdaja" – Žoržinjo, po mnogima jedan od najzaslužnijih igrača za Čelzijevu titulu prvaka Evrope 2021. godine, iznenađujuće je pojačao ekipu Arsenala za 15 miliona eura.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.