VELIKI PROBLEMI

Dani Alveš godinama gomilao dugove, plijene mu imovinu

Njegova situacija nije pogoršala samo nakon što je uhapšen

Alveš: Katastrofalna poslovna situacija. Instagram

N. D.

5.2.2023

Dani Alveš (Alves), koji je još uvijek u pritvoru u zatvoru Brians 2 nakon što je optužen za navodno silovanje 23-godišnje djevojke, u centru pažnje medija, a ponovo stižu informacije o životu najtrofejnijeg fudbalera na svijetu.

Sada je "El Confidencial" objavio opširan članak u kojem razotkriva komplikovanu ekonomsku situaciju Brazilca u Španiji, koja uključuje milionske dugove, pa čak i zapljenu njegove imovine.

Kršenje pravila

Već se znalo da igrač gubi sponzore kako dani odmiču. Također je objavljeno da meksički tim Pumas, u kojem je igrao dok nije uhapšen, sada traži ukupnu odštetu od 5 miliona dolara zbog kršenja pravila dobrog ponašanja iz ugovora koji su potpisali s igračem.

Međutim, prema "El Confidencial", njegova ekonomska situacija se pogoršava. Sada je došlo do saznanja da igrač već neko vrijeme akumulira milionske dugove koji iznose više od 2,25 miliona eura, a njegova imovina u Španiji je pod blokadom, a sve kao rezultat "katastrofalne poslovne situacije".

Brojna je imovina koja je oduzeta. Među njima je i stan od 60 kvadratnih metara u Sant Feliu de Llobregatu (Barselona). Tu imovinu je stavio na ime jedne od svojih kompanija, "Bahia Ilheus Inmobiliaria", koju je Alves stekao 2010. godine nakon što je zatražio hipotekarni kredit. Međutim, preostalo mu je još osam godina da otplati kredit, a prošlog marta 2022. na stanu je došlo do pljenidbe.

Loše poslovanje 

S druge strane, tu je kuću od 655 kvadratnih metara u Esplugues de Llobregat koja je izgrađena 2010. godine i pripada Alvešu i Dinorah Santa Ani, njegovoj tadašnjoj supruzi i zastupnici.

Kada su se razveli, imovina je bila podjednako podijeljena najmanje do februara 2022. godine, iako je 2018. bila pod hipotekom kao garancija za kredit veći od 3 miliona eura, koji bi trebao biti otplaćen u oktobru 2043. Međutim, u aprilu 2022. je zaplijenjeno 50 posto u vlasništvu Alveša, tražeći dug od 2.088.979,57 eura glavnice i 170.091,65 eura kamata.

Pomenuti medij objašnjava kako se Alvešova situacija nije pogoršala samo nakon što je uhapšen, već i zbog poslovnih neuspjeha. Za samo tri godine, između 2019. i 2021., zatvorene su četiri od šest kompanija koje je osnovao u Barseloni. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.