FUDBALSKI STRUČNJACI

Mehmed Baždarević za "Avaz": Moramo čuvati Ćirino djelo

Bh. trenera Mehmeda Baždarevića (62) snažno je pogodila jutrošnja vijest iz Zagreba da je preminuo legendarni Miroslav Ćiro Blažević

Baždarević: Jedno vrijeme se nije slagao s Ćirom. Boris Scitar / Večernji list / Pixsell - NSBiH

8.2.2023

Našeg fudbalskog stručnjaka Mehmeda Baždarevića (62) snažno je pogodila jutrošnja vijest iz Zagreba da je preminuo legendarni Miroslav Ćiro Blažević.

- Proveli smo zajedno moje najljepše godine na sportskom polju, i kao igrač i kao trener, istina kao protivnici. No, svi smo ga cijenili, voljeli, jer je bio – tako da kažem, drugačiji. Poseban. 

U jednom periodu nisam se slagao sa njim, ali sam uvijek prema njemu imao veliko poštovanje, kao prema stručnjaku koji je sigurno dao puno fudbalu na našim prostorima, istakao je Baždarević, kojeg je vijest o smrti Trenera svih trenera zatekla u Sošou, gdje živi nakon uspješne igračke karijere.


Ćiro Blažević. Avaz

Nakon što je progutao knedlu u grlu popularni Meša je dodao:

- Žao mi je, to je veliki gubitak za sport, ne samo na našim prostorima, nego i šire. Znate kako je kad čovjek ode, sve najbolje. 

Međutim, Ćiro je bio različit, čovjek sa duhom. Bio je stručnjak kojeg moramo cijeniti. Morat ćemo čuvati to njegovo djelo, svi mi koji se bavimo ili živimo fudbal. 

Njegovoj porodici, naravno, najteže je, ali njegov odlazak je gubitak za sve nas – zaključio je Baždarević za portal "Avaza".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.