IGRAČ VEZNOG REDA

Gomez: Znali smo da osvajamo kad je Hrvatska izbacila Brazil

Argentinski reprezentativac Papu Gomez je u razgovoru sa španskim medijima otkrio kad je znao da će osvojiti Svjetsko prvenstvo

Papu Gomez: Znali smo da osvajamo kad je Hrvatska izbacila Brazil. AP

N. H.

10.2.2023

Argentinski reprezentativac Alehandro Papu Gomez (Alejandro) je izjavio da je sa saigračima slavio pobjedu Hrvatske nad Brazilom u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Kataru, jer su bili uvjereni da će osvojiti Mundijal, prenose španski mediji.

Hrvatska je u četvrtfinalu SP-a u decembru prošle godine poslije boljeg izvođenja penala izbacila Brazil.

Također, Argentina je slavila prolazak u polufinale nakon što su oni prošli Holandiju. Argentina je potom u polufinalu pobjedila Hrvatsku 3:0, a onda je u finalu bila bolja od Francuske, ponovo poslije boljeg izvođenja penala.

-Prije četvrtfinalne utakmice nas i Nizozemske, istdog dana su igrale Hrvatska i Brazil. Sa velikim interesovanjem smo pratili tu utakmic, jer je pobjednik igrao sa pobjednikom našeg duela sa pobjednikom našeg duela u polufinalu SP. Utakmica se odužila do produćetaka, a mi smo morali ići na zagrijavanje prije naše utakmice. Međutim, ostali smo da gledamo penale Hrvatske i Brazila – rekao je Gomez i nastavio:

-Prije penala smo se složili: Ako Brazil izgubi, mi smo prvaci svijeta. Znali smo da ćemo pobijediti Hrvatsku i onda osvojiti i titulu. Kada je Hrvatska slavila, slavili smo i mi kao da smo pobjedili – zaključio je Gomez.

Gomez je član Sevilje od 2021. godine, a prije toga je nastupao, između ostalih, nastupao i za Atalantu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.