SP U KATARU

Argentinac bio u paklu zbog povrede: Nisam mogao ni šutirati loptu

Lautaro Martinez, argentinski napadač, je u razgovoru govorio i o Svjetskom prvenstvu u Kataru i njegovoj povredi

Lautaro Martinez: Nisam mogao šutirati loptu od bolova. AP

N. H.

11.2.2023

Argentinski napadač i član Intera Lautaro Martinez kaže da je tokom Svjetskog prvenstva imao velike probleme s povredom zgloba, a da je utakmice igrao uz pomoć injekcija i da uz to nije mogao normalno trenirat s ostatkom tima.

Argentinci su u Kataru osvojili titulu prvaka i to poslije trilera u finalu. Oni su Francusku savladali poslije boljeg izvođenja penala, a Lautaro kaže da je na početku Mundijala bio toliko povrijeđen da nije mogao šutirati loptu.

Alvarez spasio stvar

Srećom po njega, napadač Mančester sitija Hulijan Alvarez (Julian) je igrao u odličnoj formi.

- Kada sam stigao u Katar, zglob mi je bio u toliko lošem stanju da nisam mogao šutnuti loptu. Bio sam jako sretan kad sam vidio da je Hulijan u odličnoj formi jer je mogao dati ekipi više nego ja – rekao je napadač Intera i dodao:

- U jednom trenutku mi je Leo Mesi rekao da se koncentrišem na oporavak jer ću tako biti korisniji ekipi u posljednjim utakmicama.

Igrao pod injekcijama

Meč protiv Saudijske Arabije je, kako on kaže, igrao pod injekcijama.

- Rekao sam treneru kakva je situacija i tražio odmor kako bih se spremio za prvi meč, a protiv Arabije sam igrao uz injekcije protiv bolova i uz to nisam mogao redovno trenirati. Ljudi nisu znali ništa o tome – kaže Lautaro.

On je za Gaučose odigrao 46 utakmica i postigao 21 gol.   

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.