ZVIJEZDA PSG-A

Mbape: U finišu smo pokazali koliko smo opasni, idemo u Minhen po prolazak dalje

Bajernu neće biti lako ako budemo igrali maksimalno ofanzivno, kazao je

Kilijan Mbape. AP Photo / Christophe Ena

S. S.

15.2.2023

Bajen Minhen u gostima je savladao Pari Sen Žermen 1:0 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka. Jedini gol zabio je Kingzli Koman, a VAR je poništio gol Kilijana Mbapea za izjednačenje. Revanš između ovih klubova u Minhenu na rasporedu je 8. marta.

Kilijan Mbape je rekao da ohrabruje finiš utakmice kad je PSG opasno pritiskao Bavarce i bio jako blizu izjednačenja. Mbape nije ni trebao igrati jer se povrijedio tokom ligaškog meča s Monpeljeom, ali kako je PSG bio nemoćan punih sat vremena, trener Parižana Galtije bio je primoran ga staviti u igru.

Mbape je i povrijeđen pokazao da je najbolji igrač prvaka Francuske, unio je živost u sterilnu momčad PSG-a. Zabio je i gol, koji je poništen zbog ofsajda, a u samoj završnici je iznudio isključenje Bendžamina Pavara.

Nakon meča se obratio medijima:

- Moramo pogledati kraj utakmice, bili smo u nepovoljnom položaju, ali smo im uspjeli zadavati probleme. Pokazali smo da smo opasni. Idemo u Minhen proći dalje. Krvavo smo radili za to svaki dan. Bajernu neće biti lako ako budemo igrali maksimalno ofanzivno.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.