TRENER VELEŽA

Nedim Jusufbegović za "Avaz": Imamo mnogo prostora za napredak

Uradit ćemo sve da u ovoj polusezoni budemo bolji igrom i da ta igra donese neki adekvatan rezultat

Jusufbegović: Rezultatski nismo tamo gdje smo trebali da budemo. FK Velež

15.2.2023

Mostarski Velež okončao je dvosedmične pripreme u Antaliji, koje su novom šefu stručnog štaba “Rođenih” Nedimu Jusufbegoviću (48) poslužile za uigravanje ekipe.

Dobri uvjeti

Tamo su odigrali i pet kontrolnih utakmica, u kojima su ostvarili dvije pobjede (Žalgiris 1:0, Minaj 3:1), dva remija (Vorskla 0:0, Minaur Baia Mare 1:1) i jedan poraz (Olimpik 1:2).

- Što se tiče tog nekog programa, uspjeli smo da ga sprovedemo. Uslovi su nam bili dobri, vrijeme nas je koristilo. Što smo planirali, to smo i uradili. Sad možemo analizirati kako je to bilo. Po kvalitetu smo u pojedinim segmentima bili dobri, u pojedinim nismo. Imamo još jako mnogo da radimo i jako mnogo prostora za napredak, ali u suštini možemo biti zadovoljni – rekao je Jusufbegović za “Dnevni avaz”.

Drugi dio sezone njegov tim će otvoriti 18. februara, kada ga u okviru osmine finala Kupa BiH čeka domaći meč s Posušjem.

Neizvjesne utakmice

- Kad izlazite iz priprema i kad niste odigrali takmičarsku utakmicu tri mjeseca, sigurno da je svakom nezgodno procijeniti gdje je i šta je. Te prve utakmice su jako neizvjesne. Protivnik vrlo zahtjevan. Imam veliko poštovanje prema njima. Imamo ambiciju da prođemo, tu nema dileme. Potrudit ćemo se da budemo na onom nivou na kojem možemo u ovom trenutku i koji je naš maksimum, pa ćemo vidjeti šta će to donijeti – kazao je Jusufbegović.

Velež u Antaliji odigrao pet utakmica. FK Velež

Prvi ispit u Premijer ligi BiH je gostovanje Tuzla Cityju. “Rođeni” žele popraviti utisak iz prvog dijela sezone, koji su okončali na šestom mjestu.

- Ambicije su nam visoke, prvom meni, pa ostalima. Naravno da rezultatski nismo tamo gdje smo trebali da budemo. Mnogo okolnosti je utjecalo na to. Ali uradit ćemo sve da u ovoj polusezoni budemo bolji igrom i da ta igra donese neki adekvatan rezultat. Tako ćemo se i postaviti i ponašati – zaključio je Jusufbegović.

Potrebno vrijeme

Veležov kadar je ove zime pretrpio znatne promjene. Otišlo je osam igrača, a došlo deset novih.

- Treba vremena da dovedemo komunikaciju na neku bolju razinu. Još uvijek se tražimo u nekim momentima igre. Znamo da nam treba vrijeme, ali postoji jedna određena tendencija rasta u odnosu na ono kakvi smo bili i to nam negdje budi optimizam pred prestojeće prvenstvo i iskušenja koja nas čekaju – istakao je Jusufbegović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.