LIGA PRVAKA

Edhem Šljivo iz Liježa za "Avaz": Benfika će izbaciti Briž

Ove godine nisu ni sjena one ekipe iz prošle sezone

Šljivo: Džaba vam sve kad nemate ekipu. Twitter/Avaz

15.2.2023

Večeras nas očekuju još dvije utakmice osmine finala Lige prvaka.

U jednoj od njih Klub Briž će ugostiti Benfiku.

Nekadašnji as FK Sarajevo, Edhem Šljivo (72), koji igračku penziju provodi u Liježu, smatra da Briž ne izgleda dobro ove sezone uprkos historijskom plasmanu u nokaut- fazu, te da će ispasti od Benfike.

Nema ih nigdje

- Koliko sam pratio belgijsko prvenstvo, Briž ove godine nije ni sjena onog Briža koji je bio prošle godine. Dosta slabije igraju, tako da im je Genk pobjegao čak 20 bodova. Briža ove godine nema nigdje, a inače su par godina unazad uvijek bili prvi – rekao je Šljivo za „Avaz“.

Mišljenja je kako Brižu neće pomoći ni promjena trenera.

- Doveli su Skota Parkera (Scott), bivšeg trenera Fulama. Ne znam koliko će on pomoći, jer kad nemate ekipu, džaba vam sve. Istina je da su bolje igrali u Ligi prvaka nego u belgijskom prvenstvu, ali teško da mogu napraviti nešto više. Mislim da će ih Benfika pobijediti u obje utakmice – smatra Šljivo.

Prednost Dortmundu

Osvrnuo se Šljivo i na drugu večerašnju utakmicu između Borusije Dortmund i Čelzija.

- Čelzi je puno potrošio, a ništa nije napravio, da tako kažemo. Jako loše igraju u prvenstvu, i oni su promijenili trenera. Mislim da će ih Dortmund pobijediti – mišljenja je Šljivo.

Ni veliki novci koje su uložili ove sezone Čelziju neće pomoći, smatra Šljivo.

- Dortmund je standardno dobra ekipa, već godinama igra dobro. Mislim da su oni favoriti, da će u dvije utakmice proći dalje. Engleza nema nigdje, bez obzira na novac. Nisu oni kao što su bili prije – zaključio je Šljivo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.