ODLUKE

Ronalda optužili za silovanje: Moraju mu platiti veliku cifru

Advokatu Ketrin Majorge naloženo je izvrši uplatu 334.637,50 dolara

Ronaldo i Majorga: Druženje u Las Vegasu. Twitter

N. D.

16.2.2023

Advokatu Ketrin Majorge (Kathryn Mayorga) naloženo je da plati Kristijanu Ronaldu (Cristiano) 334.637,50 dolara za nadoknadu sudskih troškova koje je 38-godišnjak platio dok se branio u tužbi nakon što ga je Majorga optužila za silovanje, objavio je "Mirror".

Majorga, koja se odrekla prava na anonimnost, tvrdila je da ju je Ronaldo silovao 2009. godine u hotelu u Las Vegasu, ali je Ronaldo negirao optužbe. Par je postigao nagodbu 2010. godine, međutim osam godina kasnije ona je podnijela građansku tužbu nakon što je "Football Leaks" razotkrio detalje komunikacije između Ronaldovih advokata.

Građanska tužba je odbačena u junu prošle godine kada je američka okružna sutkinja Dženifer Dorsi (Jennifer Dorsey) presudila da se Majorgin advokat Lesli Mark Stoval (Leslie Mark Stovall) oslanjao na procurjele i ukradene zapise iz "Football Leaksa". Zauzvrat, Ronaldov advokat Peter Kristijansen (Christiansen) zatražio je da se Stoval smatra lično odgovornim za 626.000 dolara advokatskih troškova.

Sudski spisi podneseni 14. februara ove godine pokazuju da je sudija odobrio zahtjev i dosudio nešto oko polovine navedene cifre.

Kada je tužba prošlog ljeta odbačena, sudija Dorsi je priznao da je Ronaldo patio zbog Stovalovog ponašanja, ali je također smatrao da je legendarni Portugalac djelimično kriv što nije pokušao ranije diskvalifikovati Majorginog advokata.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.