SELEKTOR ZMAJEVA

Hadžibegić za "Avaz": Pjanić mi je danas rekao da ga manje boli

Tretman ledom će nastaviti još 24 sata, a sutra ima zakazan pregled magnetnom rezonancom, rekao je Hadžibegić

Hadžibegić: Trebaju nam igrači koji su u punom ritmu. Reprezentacija.ba

18.2.2023

Selektor naše fudbalske reprezentacije Faruk Hadžibegić i danas je obavio razgovor sa našim asom iz emiratske Šardže Miralemom Pjanićem, koji se jučer teže povrijedio na prvenstvenoj utakmici.

- Mire mi je rekao da danas ima puno manju bol, nakon što je 24 sata ledio povrijeđenu zadnju ložu - rekao je selektor Hadžibegić za "Avaz".

Tretman ledom 

- Tretman ledom će nastaviti još 24 sata, a sutra ima zakazan pregled magnetnom rezonancom. Prve prognoze emiratskih ljekara su da naš as mora pauzirati četiri sedmice, tako da neće moći konkurisati za martovske kvalifikacione utakmice sa Islandom i Slovačkom (23. i 26. mart).

Zbog toga je selektor Hadžibegić jako zabrinut, kao i zbog povrede Muhameda Bešića (Ferencbaroš) te činjenice da nekolicina "Zmajeva" nisu starteri u klubovima i u top formi, od Dennisa Hadžikadunića u Majorci, do Siniše Saničanina koji nije konkurisao za tim Partizana protiv Šerifa (0:1). 

- A prvenstvo u Turskoj je prekinuto, tako da Ibrahim Šehić (Konjaspor), Amir Hadžiahmetović (Bešiktašu), Haris Hajradinović (Kasimpaša) samo treniraju - rekao je Hadžibegić i dodao: 

- Šta je, tu je, za mart nam trebaju 100 posto spremni igrači. Međutim, ja sam i dalje optimista.

Pozitivne vijesti 

Ovog vikenda prvi strateg "Zmajeva" očekuje pozitivne vijesti iz Mađarske, jer bi se nakon jednomjesečne pauze zbog povrede u konkurenciju za tim trenao vratiti Amer Gojak.

- Trebaju nam igrači koji su u punom ritmu - zaključio je selektor Hadžibegić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.