PORTUGAL

Bruka Pepea: Udario protivnika u glavu, pa pao kao pokošen

Pokušao je simulirati kako je ustvari on dobio udarac

Pepe: Podsjetio na neka stara vremena. Printscreen

N. D.

19.2.2023

Teško je pronaći neku listu najvećih nogometnih grubijana, a da se na njoj ne nalazi ime Pepea, rođenog Brazilca koji se proslavio nastupima za Real Madrid i reprezentaciju Portugala.

Iako će za sedam dana službeno ući u peto desetljeće života, odnosno proslaviti 40 godina, Pepe je još uvijek standardan u redovima najbolje portugalske ekipe, Porta, a to je bio i na Svjetskom prvenstvu u Kataru, u redovima reprezentacije.

S vremenom se malo smirio pa njegove eskapade na travnjaku nisu tako česte, ali vjerovatno tu igra ulogu i činjenica da nastupa u većinom dominantnoj ekipi unutar susreta portugalske lige. Ipak, s vremena na vrijeme ukaže se njegov pravi karakter.

Ovog puta je napravio potez kojim se prilično osramotio. Tokom susreta protiv Rio Avea, kod jednog ubacivanja njegove ekipe iz kornera, Pepe je neoprezno rukom startao na Emanuela Boatenga (Emmanuel) iz Rio Avea.

Pepeova ruka završila je na licu protivničkog igrača, a onda je sam Pepe pao kao pokošen. Pokušao je simulirati kako je ustvari on dobio udarac.

Na kraju je sve prošlo bez upozorenja, ali Pepe je još jednom podsjetio na šta je sve sposoban.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.