PORUKE SELEKTORA

Hadžibegić: Višći su otvorena vrata, Kovačević je sam donio odluku

Što se tiče golmanske pozicije, mi trenutno imamo Šehića, Pirića i Vasilja

Hadžibegić: Mi smo mala fudbalska zemlja. Printscreen

20.2.2023

Selektor fudbalske reprezentacija BiH, kako je i obećao, na društvenim mrežama krenuo je odgovarati na pitanja navijača.

Večeras je govorio o Asmiru Begoviću, Vladanu Kovačeviću, Edinu Višći, Denisu Huseinbašiću...

- Čim sam imenovan odmah sam rekao da mi nismo velika zemlja kao Kina ili Rusija koje mogu da biraju u nekom rosteru od pet miliona fudbalera. Mi smo mala fudbalska zemlja tako da sam rekao da svaki igrač koji igra on je za mene spreman za selekciju. Što se tiče golmanske pozicije, mi trenutno imamo Šehića, Pirića i Vasilja koji su bili kod mojih kolega u ranijem periodu tako da ću krenuti s njima, a vrata su svima otvorena, pod uslovom da žele da igraju, rekao je Hadžibegić govoreći o Begoviću.

Osvrnuo se i na Vladana Kovačevića.

- On je donio neke svoje sportske odluke koje su ga na neki način odvele i odmakle od reprezentacije BiH. U slučaju da se odluči da je BiH njegova reprezentacija on može biti jedan od kandidata, naglasio je bh. selektor.

Što se tiče Višće, razgovor je obavljen.

- Kada sam bio u Turskoj pozvao sam Višću i razgovarali smo. Njega niko nije sklonio iz reprezentacije, on je sam donio svoju odluku, a što se mene tiče vrata su otvorena. Sada je najbitnije da se on vrati nakon teške povrede, a kada bude 100 posto oporavljen ponovo ću razgovarati s njim da vidim da li je promijenio odluku, naglasio je Hadžibegić.

Govoreći o novim imenima koja bi se mogla naći na njegovom skorašnjem spisku, istakao je da je nogometaš Kelna Denis Huseinbašić vrlo blizu da obuče dres Zmajeva.

- Jedino što mogu potvrditi da je Huseinbašić vrlo blizu odluke, a ranije je i Tahirović pristao da igra za nas. To su dva nova imena koja su najbliža da budu na spisku, rekao je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.