ŠPANIJA

Dani Alveš ponovo promijenio iskaz: Nema kraja glupostima fudbalera

Brazilac se nalazi u zatvoru u Barceloni, a danas će saznati da li će biti pušten na uvjetnu slobodu do kraja suđenja

Dani Alveš: Ponovo promjenio iskaz. AP

N. H.

21.2.2023

Brazilski fudbaler Dani Alveš (Alves) će danas saznati da li će vrijeme do kraja suđenja provesti u zatvoru ili će izaći na četveromjesečnu uslovnu slobodu.

Alveš se u zatvoru u Barceloni nalazi od 20. januara kada se predao policiji zbog optužbi za silovanje.

Žalio se Apelacionom sudu

Nakon što mu je sud prošle sedmice odbio drugi zahtjev za puštanje na uvjetnu slobodu, on se žalio Apelacionom sudu Barcelone i danas saznaje konačnu odluku.

Njegov prvobitni zahtjev za puštanje na četveromjesečnu uslovnu slobodu je odbijen iz razloga što ima previše novca i mogao bi pobjeći u Brazil, koji nema dogovor o izručivanju kriminalaca sa Španijom.

Zbog tih razloga postoji opravdan strah od toga da bi Alveš mogao pobjeći u Brazil i da tako izbjegne zatvorsku kaznu, sve dok ne dođe u Španiju ili neku od zemalja s kojima Španija ima ekstradicijski dogovor.

Na posljednjem saslušanju Dani Alveš je i peti put promijenio svoj iskaz.

Podsjećamo, njega je optužila jedna djevojka koja je bila s njim 30. decembra u jednom noćnom klubu, kako ju je Brazilac odveo u toalet i tamo seksualno napastvovao.

Mijenjao iskaze

Brazilski fudbaler je prvo govorio kako je uopšte ne poznaje, potom da je su samo razgovarali, a nakon što su ga kamere snimile kako djevojku odvodi u toalet, rekao je da je djevojka pristala s njim otiću o toalet i da je nije natjerao na seksualni odnos, te da do njega čak nije ni došlo.

Dani Alveš je u četvrtom iskazu priznao da je došlo do odnosa. Brazilski fudbaler je u novoj, petoj verziji iskaza rekao ogromnu glupost.

- Zapravo sam je želio zaštititi. Sjedio sam u WC-u, a ona mi je prišla i bacila se na mene. Nisam je dirao. Lagao sam u prijašnjim iskazima kako bih je zaštitio – rekao je Alveš.

Žrtva je u svom iskazu detaljno opisala napastvovanje i navela je da fudbaler ima tetovažu polumjeseca na intimnom dijelu tijela.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.