NESVAKIDAŠNJA PRIČA

Bio veliki navijač Arsenala, a sahranili ga u dresu Čelzija: "Sad se prevrće u grobu"

Čak i kad je sveštenik ušao, zbunjeno je pitao: "Nije li on bio navijač Arsenala?" Svi smo prasnuli u smijeh, napisala je njegova nećakinja

Navijači "Topnika". Arsenal

E. Ć.

26.2.2023

Nesvakidašnja priča stiže iz Engleske. Naime, čovjek po imenu Dejvid (David) cijeli život je bio navijač Arsenala.

Bio je toliki navijač "Topnika" da mu je posljednja želja bila da bude sahranjen u dresu Arsenala. Nakon što je prošle sedmice preminuo, njegova supruga mu je željela ispuniti posljednju želju.

Međutim, njenom greškom Dejvidu su obukli dres Čelzija.

Priču je na Twitteru objavila Linda Dejli (Daly), nećakinja pokojnog navijača i novinarka irskog Sunday Timesa koja je navela da se nesretni Dejvid sada vjerovatno prevrće u grobu.

Grešku je napravila Dejvidova supruga koja je odabrala dres. Odlučila se za najočuvaniji i najmanje nošen dres u suprugovoj bogatoj kolekciji. Ali, to je bio bijeli Čelzijev gostujući dres iz 2003. godine. Ostatak porodice to je shvatio tek tokom sahrane, kad je već bilo kasno.

- Iskreno, ova situacija je tužan trenutak pretvorila u smiješan. Čak i kad je sveštenik ušao, zbunjeno je pitao: "Nije li on bio navijač Arsenala?" Svi smo prasnuli u smijeh. Jadni Dejvid će se okretati u grobu - napisala je na Twitteru.

Gostujući dres Čelzija iz 2003. godine. Twitter

Dejvidovi poznanici su se čudili što je on imao dres Čelzija, koji je vjerovatno dobio kao poklon.

Njegovu suprugu je vrlo moguće zbunio logo sponzora. Tadašnji dres Čelzija je krasio logo "Fly Emirates", koji je godinama na dresu Arsenala.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.