OPET BRILJIRA

Povratak Zlatana: Igram skoro besplatno, hoćete li kuću da vam dam

Smanjio sam svoju plaću kako bi Leau dali više novca

Ibrahimović: Nikad nisam patio kao prošle sezone. Instagram

N. D.

27.2.2023

Zlatan Ibrahimović (41) ušao je u igru u 74. minuti utakmice 24. kola Serije A u kojoj je njegov Milan pobijedio Atalantu 2:0. Vratio se nakon osam mjeseci propuštenih zbog povrede i operacije koljena, a nakon utakmice je briljirao.

- Nedostajali su mi navijači. Hvala im na energiji i motivaciji koju mi daju. Bez njih bi bilo teško, rekao je Ibrahimović, koji je zaigrao s 41 godinom i 146 dana, postavši najstariji igrač kluba na prvenstvenoj utakmici u eri tri boda za pobjedu. Prestigao je dosadašnjeg rekordera Alesandra Kostakurtu (Alessandro Costacurta).

Milan je prošle godine osvojio Seriju A, ali sada je treći s 47 bodova, 18 manje od vodećeg Napolija. Gotovo je nemoguće da napuljski sastav izgubi toliko prednost do kraja talijanskog prvenstva. 

- Obećao sam treneru da ću odgađati operaciju kako bih pomogao ekipi. Kažem vam, nikad nisam patio kao prošle sezone kako bismo osvojili trofej. Ako si ne postavim ciljeve opustit ću se i osjećati se kao da pripadam prošlosti. Ne, ja pripadam sadašnjosti. Želim se boriti sa suigračima za minutažu. Inače ne bih bio ovdje, istakao je Ibrahimović.

Novinari "DAZN-a" na kraju su pitali Ibrahimovića može li nagovoriti Rafaela Leaa, prošle sezone najboljeg igrača Milana, da potpiše novi ugovor. 

Aktualni ugovor Portugalca vrijedi do 2024. godine, a pregovori o produženju traju mjesecima. 

- Smanjio sam svoju plaću kako bi njemu dali više novca. Skoro pa igram besplatno. Ako želite moju kuću, dat ću vam je, rekao je Ibrahimović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.