THE BEST

Kapiten Sjeverne Koreje jedini glasao za Modrića, objasnio i zašto

Jang na drugo mjesto stavio Mesija, a na treće Halanda

Jang: Svi igrači iz Sjeverne Koreje maštaju o sličnom uspjehu sa svojom reprezentacijom na tako velikom takmičenju. Twitter

A. V.

28.2.2023

Luka Modrić (37) osvojio je četvrto mjesto u FIFA-inom izboru za najboljeg igrača svijeta, a njemu je kao najboljem jedini glas dao kapiten Sjeverne Koreje.

Najboljih 11

Hrvat je izabran i u najboljih 11 za 2022. godinu u izboru FIFPRO-a, međunarodnog udruženja profesionalnih fudbalera.

To je izbor u kojem glasaju predstavnici medija te selektori i kapiteni nacionalnih reprezentacija, a bira se između ukupno 27 nominovanih – tri golmana i po osam stopera, veznjaka i napadača.

Modrića je samo jedan kapiten odabrao za najboljeg igrača svijeta i time mu dao pet bodova.

Riječ je o kapitenu Severne Koreje Kuk Čol Jangu (Chol, 29), koji je na drugo mjesto stavio pobjednika Lionela Mesija (Messi), a na treće Erlinga Halanda (Haaland).

Jang je stoper sjevernokorejskog Hvaebula, a za svoju reprezentaciju je odigrao 59 utakmica i postigao pet golova.

O njegovoj karijeri brine srbijanski menadžer Željko Filip Engelman, svojevremeno defanzivac Voždovca, Rada, Borca, OFK Beograda, koji je igrao i u Rumuniji, Finskoj, Albaniji, BiH, Hrvatskoj, Poljskoj, Mongoliji i Sjevernoj Koreji.

Veliki poštovatelj

Jang je u izjavi za Index.hr otkrio je i zašto je svoj glas dao Modriću.

- Veliki sam poštovatelj Luke Modrića i svega što je napravio za hrvatsku reprezentaciju. Tu prije svega mislim na posljednja dva Svjetska prvenstva. Svi igrači iz Sjeverne Koreje maštaju o sličnom uspjehu sa svojom reprezentacijom na tako velikom takmičenju i to je donijelo prevagu u ovom glasanju - rekao je Jang.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.