MLS

Bekamov tim kreće po Argentinca: Di Marija velika želja Inter Majamija

Preko Argentinca pokušavaju privoliti Lionela Mesija da im se pridruži

Di Marija: Mogao bi put Amerike?. Screenshot/Twitter

N. H.

28.2.2023

Argentinski internacionalac Anhel Di Marija (Angel Di Maria) bi mogao dobiti sjajnu ponudu od Intera iz Majamija.

Di Marija igra u odličnoj formi. Na Svjetskom prvenstvu je pomogao svojoj reprezentaciji da osvoji titulu, a i u Juventusu igra na zavidnom nivou.

Prošle sedmice je het-trikom pomogao svojoj ekipi da prođu u osminu finala Europske lige, ali se on često pominje kao jedan od igrača koji bi mogli napustiti Juventus na kraju sezone.

Njegov ugovor ističe na kraju sezone, a tim, čiji je vlasnik Dejvid Bekam (David Beckham), je veoma zainteresovan za njegove usluge.

Di Mariji se navodno ostaje u Europi, ali Juventus bi mu morao ponuditi mnogo manju platu, dok je Inter Majami spreman da mu ponudi koliko god zatraži i smatraju da on neće moći odbiti njihovu atraktivnu ponudu. 

U ekipi sa Floride se nadaju da će dovođenjem igrača poput Di Marije, Busketsa (Busquets) i ostalih bivših ili sadašnjih saigrača Lionela Mesija (Messi), moći privući i najboljeg fudbalera svijeta.

- Želimo dovesti najbolje igrače svijeta u ovaj klub. Mesi i Buskets se ističu u proteklim godinama. Sjajni su igrači koji bi dali ogroman doprinos klubu. Za MLS bi to bila velika stvar – izjavio je ranije trener Inter Majamija, Fil Nevil (Phil Neville).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.