BIZARNA SITUACIJA

Skaut Totenhema otkrio u TV prijenosu posebno čuvanu tajnu, pa dobio otkaz

Veterea prate kontroverze još tokom mandata u Njukaslu

Skaut Totenhema Vetere smijenjen je sa pozicije poslije pet mjeseci. Twitter

N. R.

1.3.2023

Otkrivanje talentiranih igrača izuzetno je važno u današnjem fudbalu, a dobri skauti mogu klubovima uštedjeti mnogo novca.

Skauting igrača brižljiva su tajna svih najmoćnijih svjetskih klubova. I dok su interesovanja za one najbolje igrače uglavnom poznata, svi se trude da sakriju tajne vezane za igrače koje prate u nekim manjim sredinama koje bi moglo da košta malo, a donese mnogo.

"Daily Mail“ navodi informaciju da je skaut Totenhema, Džef Vetere smijenjen sa pozicije skauta Sparsa poslije svega pet mjeseci provedenih na tom poslu iz pomalo bizarnog razloga.

Naime, Vetere je u intervjuu za jednu južnoameričku televiziju otkrio strogo čuvanu tajnu da Totenhem konstantno prati golmana Nacionala iz Kolumbije Kevina Mira (22).

Otkako je direktor Totenhema Fabio Paratići (Paratici) zaposlio bivšeg skauta Real Madrida i Njukasla, strukture u klubu nisu bile oduševljene ovim potezom, pa se navodi da je Veterea u svakom slučaju čekao otkaz.

Veterea prate kontroverze još tokom mandata u Njukaslu gdje je, zajedno sa fudbalskim direktorom Denisom Vajsom (Dennis Wise), treneru Kevinu Kigenu (Keegan) dovodio igrače o kojima ovaj nije znao ništa. Veter je još radio u Vest Hemu i Birmingemu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.