BRZONOGI ŠPANJOLAC

Jedan od najneobičnijih rituala u svijetu fudbala: Traore opet privukao pažnju

Za većini suparnika on je neuhvatljiv i onda se moraju služiti svakakvim metodama kako bi ga uhvatili

Traore: Ima jedan od najneobičnijih rituala. Twitter

N. R.

2.3.2023

Jedan od najneobičnijih rituala u svijetu fudbala ima španski fudbaler malijskog porijekla, Adama Traore. Naime, prije svake utakmice njegovog Vulverhemptona, Adamu Traoreu klupski radnici mažu ruke uljem za bebe.

Naime, Traore je i sinoć na zaostalom meču engleske Premijer lige u porazu svog Vulverhemptona od Liverpula rezultatom 2:0, privukao opet pažnju na sebe.

Traore je namazan ušao u meč protiv Liverpula. Sijao se pod svjetlima reflektora Anfilda i opet je privlačio veliku pažnju na sebe, a izazvao je i veliki broj komentara na društvenim mrežama.

Adama je prije nekoliko godina otkrio zašto se maže pred svaku utakmicu.

Iako se na prvu ovaj ritual čini sasvim bizarnim, na kraju on ima smisla. Naime, Traore je poznat po izuzetnoj fizičkoj snazi i jedan je od najbržih igrača na svijetu.

Za većini suparnika on je neuhvatljiv i onda se moraju služiti svakakvim metodama kako bi ga uhvatili, a jedna od tih je i hvatanje za ruke.

- Svi znaju za bejbi ulje koje koristim na rukama. Mažem ga jer me tako ne mogu zaustaviti i izazvati povrede - objasnio je Traore.

Adama Traore je prije nekoliko sezona bio atrakcija u dresu Vulverhemptona, koji mu je kasnije donio transfer u Barcelonu.

Međutim, osim kratke avanture u Barceloni, danas 27-godišnji Traore igra skroman fudbal. 

Ne pravi neku značajnu razliku na terenu, ali još uvijek privlači pažnju na sebe nevjerovatnom brzinom i zbog činjenice da se još uvijek pred nastupe maže bejbi uljem.

Ove sezone je u 27 utakmica postigao dva gola uz upisanu jednu asistenciju.

Od dolaska u klub španski fudbaler je nastupio ukupno u 181 utakmici za ovaj tim i postigao je 13 pogodaka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.