ŠPANSKI STRUČNJAK

Čelzi i Atletiko Madrid se bore za trenera: Luis Enrike želja dva velikana

Španski stručnjak je, nakon Svjetskog prvenstva u Kataru, podnio ostavku na mjestu selektora reprezentacije Španije

Luis Enrike kandidat za klupe dva velikana. SCREENSHOT/Twitter

N. H.

2.3.2023

Donedavni selektor reprezentacije Španije, Luis Enrike (Enrique) traži novi posao, a prema pisanju medija, on je kandidat za dvije pozicije.

Jedna je klupa Čelzija, na kojoj loše ide Grejamu Poteru (Graham Potter), a druga je od Atletiko Madrida, odakle bi nakon 12 godina mogao otići Diego Simeone.

Fabricio Romano (Fabrizio), jedan od najpoznatijih sportskih novinara, je u tekstu objavljenom na stranici „CaughtOffside“ naveo kako se Luis Enrike silno želi vratiti trenerskom poslu, ali da još uvijek nije bilo nikakvih razgovora s Čelzijem.

Zanimljiva je opcija i odlazak u Atletiko Madrid, kojim bi završila era argentinskog stručnjaka, koja je započela još 2011. godine. 

Jorgandžije su ove sezone ispale u grupnoj fazi Lige prvaka, kao posljednje plasirani u grupi sa Portom, Brižom i Bajer Leverkuzenom, a i u ligi im ne ide najbolje, pošto su u borbi za četvrto mjesto i daleko od Barcelone i gradskog rivala Reala.

Španski stručnjak je, nakon Svjetskog prvenstva u Kataru, podnio ostavku na mjestu selektora reprezentacije Španije, a u karijeri je još vodio Selta Vigo, Romu i Barcelonu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.