EMOTIVAN SUSRET

Dječaku koji je spašen iz ruševina ispunili želju: Upoznao Kristijana Ronalda

Video u kojem dječak Nabil Saed govori o želji za odlaskom na Ronaldovu utakmicu pojavio se na društvenim mrežama sredinom februara

Dječak Nabil Saed i Kristijano Ronaldo. Printscreen

H. J. I.

4.3.2023

Pobjeda Al Nassra u utakmici protiv Al Batina imala je jednog posebnog fana na tribinama. Preokret ekipe Kristijana Ronalda (Cristiano) iz 0:1 u 3:1 golovima u sudačkoj nadoknadi uživo je gledao sedmogodišnji dječak Nabil Saed (Saeed), izvučen iz ruševina razornog potresa koji je početkom februara pogodio jug Turske i Siriju i u kojem je život izgubilo više od 50.000 ljudi.

Odlazak u Saudijsku Arabiju i gledanje utakmice u kojoj nastupa Kristijano Ronaldo bile su njegove velike želje koje je podijelio sa spasilačkim timom iz te zemlje. Video u kojem govori o želji za odlaskom pojavio se na društvenim mrežama sredinom februara, a brzo je na njega odgovorio Turki Alalshikh, prvi čovjek zadužen za organizaciju velikih manifestacija u toj zemlji.

- Sine, ti i tvoja majka ste dobrodošli. Ko mi može pomoći da dođem do njega? - pitao je na Twitteru, a u petak je objavio novi video s dolaskom Saeda u Saudijsku Arabiju.

Ubrzo se javio i predsjednik Al Nassra Musalli al-Muammar s porukom:

- On i njegova porodica su dobrodošli na sljedeću utakmicu.

Prije nje je upoznao Ronalda. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.