SRAMOTNO

Hoće li neko odgovarati za uništen teren na Grbavici

Niko ne može da se načudi šta je urađeno s travnjakom

Grbavica: Nedostaju dijelovi travnjaka. N. Demirović

5.3.2023

Travnjak stadiona Grbavica poprilično je uništen, jučer je bilo posebno jasno, a u najmanju ruku je žalosno kako je sve izgledalo.

- Ovo je neprocjenjiva šteta, reče jučer Mehmed Janjoš jedan od saradnika selektora reprezentacije BiH Faruka Hadžibegića.

Velika šteta

Šteta je sigurno velika, ali je otvoreno pitanje kako je neko mogao dozvoliti da do nje dođe. 

Nogometni savez opet ima pokoju svoju u svemu tome, jer zašto se po svaku cijenu morala igrati utakmica Kupa protiv Zvijezde iz Gradačca i zašto se nekoga tjeralo da sklanja snijeg po svaku cijenu.

Ali nije samo do njih. Kada se već moralo čistiti, ko je dozvolio da se to radi teškim mašinama koje su bukvalno počupale travu, hibrid i napravile rupe koje su jučer morale biti popunjene pijeskom.

I navijači su u nevjerici, a ima i ljutnje.

- Za šta mi godinama dajemo pare, ko je ovo napravio, jedan je od komentara.

Poput džempera

Iako je jasno da ni upravi Želje sada nije lako, ali možda bi se i oni trebali oglasiti, jer travnjak pleten poput džempera se teško krpi a da se to ne zapazi. Teško će stanje, dok se kompletan travnjak ne promijeni, biti isto.

Možda se neko moli Bogu da šta napravi vegatativni period, ali jako teško jer na dijelovima terena nema šta izrasti obzirom da je sve sastrugano. Neko je bukvalno uništio travnjak i neko zbog toga mora odgovarati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.