MOSTARSKI GRADSKI DERBI

Jusufbegović: Imamo povreda, kartona, četiri-pet igrača je upitno

Očekujem da se prezentiramo na najbolji način – rekao je šef stručnog štaba Veleža

Uprkos problemima, "Rođeni" su optimisti. FK Velež

7.3.2023

Mostarski gradski derbi, ako je suditi po trenutnoj formi fudbalera Veleža i Zrinjskog, nikad nije došao u bolje vrijeme. Oba tima su u nastavku sezone zabilježili sve pobjede, te se danas očekuje meč za fudbalske gurmane.

– Očekujem da se prezentiramo na najbolji način – rekao je šef stručnog štaba Veleža Nedim Jusufbegović i dodao:

- Imamo povreda, kartona, četiri-pet igrača je upitno… Ne možemo izvesti sastav koji smatramo najboljim. No, kadar koji je na raspolaganju siguran sam da će dati sve od sebe i biti maksimalno fokusiran. O motivu neću ni govoriti. Vjerujem da ćemo odigrati dobru utakmicu. Protivnik je najbolja ekipa u Premijer ligi BiH. Znaju šta žele, imaju kvalitetne igrače, iskusne… Očekuje nas teška utakmica.

Velež derbi dočekuje znatno oslabljen jer su zbog žutih kartona suspendovani Vehabović i Hasanović, a povrijeđeni Ćuković, Halilović i Karamarko.

– U dobrom smo raspoloženju... Imamo sve uslove za dobru utakmicu. Tribine će biti pune... Naše je da pokažemo veliku energiju, motivaciju i želju. Cilj je da nastavimo pobjedonosnu seriju – rekao je kapiten Veleža Denis Zvonić.

Predstojeći mostarski derbi, 43. u novijoj historiji gradskih rivala sudit će Irfan Peljto. Zrinjski je do sada ostvario 22 pobjede, a Velež 12. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.