NEREDI PRIJE UTAKMICE

Liverpulovim navijačima UEFA vraća novac za karte finala Lige prvaka 2022. godine

UEFA navodi da će vršiti povrat novca svim navijačima Liverpula koji su kupili karte za finale, što je ukupno preko 19.618 ulaznica

Navijači Liverpula ispred stadiona u Parizu. AP

N. H.

7.3.2023

UEFA je saopćila da će vršiti povrat novca navijačima Liverpula koji su 2022. godine kupili ulaznice za finale Lige prvaka u Parizu.

Odluka je uslijedila nakon nedavno objavljenog izvještaja u kojem je se navodi da UEFA nosi odgovornost za haotične scene koje su viđene ispred stadiona prije utakmice između Liverpula i Real Madrida.

Početak utakmice je bio odgođen više od pola sata, dok su navijači bili prskani suzavcem sve dok im je bio zabranjen ulaz.

UEFA navodi da će vršiti povrat novca svim navijačima Liverpula koji su kupili karte za finale, što je ukupno preko 19.618 ulaznica.

- Uzeli smo u obzir da veliki broj različitih pogleda izraženih javno i privatno te vjerujemo da smo razvili šemu koja je poštena. Cijenimo pomoć Liverpulovih navijačkih organizacija Spirit of Shankly (SOS) i Liverpool Disabled Supporters Association (LDSA), kao i otvoren dijalog tokom ovog perioda. Svjesni smo negativnog iskustva navijača te ćemo vratiti novac svima koji su kupili karte i koji su imali poteškoća pri ulasku na stadion - poručili su iz UEFA-e.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.