NEZADOVOLJNI NAPADAČ

Mbape nakon debakla: Bajern je ekipa za osvajanje, nama je ovo maksimum

Bajern Minhen je sa 3:0 u dvomeču izbacio PSG u osmini finala Lige prvaka

Kilijan Mbape: Nezadovoljan PSG-om. AP

N. H.

9.3.2023

Kilijan Mbape (Kylian Mbappe) nije uspio ni u šestoj sezoni s PSG-om ostvariti ono zbog čega je uz odštetu od 180 miliona eura došao u taj klub iz Monaka. 

Postao je najbolji strijelac u historiji pariške ekipe s 201 postignutim golom, osvojio je četiri titule i tri kupa u Francuskoj, ali mu Liga prvaka, barem za sad, ostaje san.

Do danas je najbliže bio prije dvije godine, kada je u finalu izgubio od Bajerna. Nakon što ga je isti klub ponovo ove sezone izbacio, već u osmini finala sa uvjerljivih 3:0 u dvomeču, Mbape je dao kratak komentar.

- Bajern je sagradio ekipu za osvajanje Lige prvaka, a nama je ovo maksimum. Moramo se zapitati zašto je to tako i vratiti se našoj svakodnevnici, a to je Liga 1 – kazao je francuski napadač.

Mbape već dugo vremena ne krije kako je nezadovoljan limitima PSG-a van Francuske, a nezadovoljstvo raste otkako se njemu i Nejmaru (Neymar) pridružio i Mesi (Messi), dok klub i dalje ne uspijeva osvojiti Ligu prvaka.

Francuz je produžio ugovor s PSG-om do 2025. godine, ali posljednjih dana se u Španiji piše kako je Real spreman krenuti po njega već na ljeto.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.