ENGLESKA

Konte na rubu otkaza: Totenhem vraća legendu kluba

Totenhem je u dvije utakmice protiv Milana ostavio jako loš dojam

Konte: Napušta Totenhem. AP

N. H.

9.3.2023

Totenhem je u dvije utakmice protiv Milana ostavio jako loš dojam, koji nije dominirao. Sve je više kritika na račun italijanskog trenera Antonija Kontea (Antonio Conte), iako u Premijer ligi drži vrlo dobro četvrto mjesto.

Kontea je u izjavi nakon utakmice napao i najskuplji igrač u historiji Totenhema Ričarlison (Richarlison), koji se žalio na malu minutažu i da je njihova sezona užasna.

"Ne mogu činiti čuda"

Čini se da mišljenje dijele i engleski mediji, jer pišu kako je rastanak Kontea i Totenhema veoma blizu. Problem nije samo u tome što je londonska ekipa ostala bez ikakve šanse za trofej ove sezone, nego što i na terenu izgledaju bezidejno.

- Ovo nije pravi dan da govorim o svojoj budućnosti. Imam ugovor s Totenhemom, Totenhem jako dobro zna šta ja mislim. Na kraju sezone ćemo se sastati i donijeti odluku. Žao mi je navijača, znam da svi žele trofej, ali ja ne mogu izvoditi čuda.

Godinu i tri mjeseca otkako sam trener Totenhema uvijek govorim iste stvari. Treba nam vremena jer u ovom trenutku nemamo čvrste temelje da budemo konkurentni, da se borimo, da pobjeđujemo, barem po mom mišljenju. Pokušali smo raditi, shvatiti koji su pravi igrači za nastavak stvaranja čvrstih temelja i na tržištu ćemo pokušati pronaći rješenje za poboljšanje momčadi. – kazao je Konte poslije utakmice.

Totenhem vraća legendu kluba

Mnogi vjeruju da bi Konte mogao napustiti Pjevce i da bi njegov nasljednik mogao biti povratnik u London. Naime, za posao je jako zainteresovan Mauricio Poketino (Pochettion), Argentinac koji je najuspješniji trener Totenhema u ovom stoljeću, a vodio ih je i do finala Lige prvaka 2019. godine. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.