VEST HEM

Zbog sumnjvog bijelog praha Englezi kaznili svoje navijače

Pristalicama kluba zabranili dolazak na stadion

Sporni snimak se pojavio na društvenim mrežama. Printscreen

N. D.

10.3.2023

Vest Hem je suspendovao grupu navijača i zabranio im dolazak na stadion nakon što se na društvenim mrežama pojavio video na kojem neki od njih šmrču sumnjivi bijeli prah tokom meča na London stadionu.

Na snimku koji se pojavio prije nekoliko dana jedan navijač stavlja bijeli prah na glavu svog prijatelja, a drugi šmrče taj prah što je grupi oko njih bilo prilično zabavno.

Između osobe koja je prah stavila na glavu čovjeka ispred sebe i osobe koja je kasnije konzumirala sadržaj došlo je i do razmjene novca.

Vest Hem se odmah oglasio i osudio ovakvo ponašanje a uz to im je zabranio i dolazak na stadion.

- Klub je zgrožen sadržajem videa i odmah je reagirao kako bi ova lica bila identificirala. U skladu sa nultom tolerancijom za ovakvo ponašanje, fotografije i podaci ovih osoba bez odlaganja su poslate policiji, a sezonske karte su svima suspendovane. Zabranjeno im je i putovanje na gostovanja Vest Hema, navedeno je u saopćenju Čekićara.

„Sprovodimo internu istragu, a u skladu sa saznanjima do kojih dođemo, suspenzije mogu biti i doživotne. Ovakvom ponašanju nema mesta na stadionima“, dodali su iz Vest Hema.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.