PREMIJER LIGA

Klop nakon poraza od Bornmuta: Male stvari prave ogromnu razliku

To ne čini našu igru boljom, ali mogao je bar rezultat da bude bolji - rekao je menadžer Liverpula

Jirgen Klop. Twitter

G. Š.

11.3.2023

Menadžer Liverpula Jirgen Klop (Jurgen Klopp) izjavio je da je njegov tim zasluženo izgubio od Bornmuta (1:0), u 27. kolu Premijer lige.

Gol odluke

- Šta mogu da kažem? Ni u jednom trenutku nije ovo bila naša utakmica – rekao je Klop nakon utakmice.

Jedini gol postigao je Filip Biling u 28. minutu.

- Jesmo dominirali u prvom poluvremenu, ali ubacivali smo loptu unutra u pogrešnim trenucima protiv kompaktnog protivnika. Oni su imali svoje kontre koje su i željeli, a nama nije prijao tako povučen protivnik. Male stvari prave ogromnu razliku, neke lopte nisu prošle, a onda smo primili gol iz kontre, nismo se dobo branili. Mislim da smo dobro počeli drugo poluvrijeme, promašili smo penal, a poslije toga smo bili u žurbi i nismo kreirali dovoljno šansi. To je to.

Promašen penal

U 67. minutu penal je promašio Mohamed Salah.

- Davno je bilo kada smo dobili posljednji penal u ligi… Ovo je potpuno hipotetički, ali da smo tada dali gol, utakmica je mogla da se okrene. To ne čini našu igru boljom, ali mogao je bar rezultat da bude bolji. Salah daje mnogo golova, ali sada je promašio penal, to je život – rekao je Klop.

Njemački stručnjak je istakao da mu je od starta bilo jasno da njegov tim čeka težak posao.

- Oni se bore za opstanak, divan klub - divan grad. Nisu imali prave rezultate posljednjih mejseci, ali igra im je dobra i danas su zaslužili tri boda - zaključio je Klop.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.