ENGLESKA PREMIJER LIGA

Čelzi slavio na teškom gostovanju: Zakuhalo se u borbi za opstanak

Bitne pobjede su osim Čelzija upisali Totenhem i Everton, dok su Lids i Brajton remizirali

Bitna pobjeda Čelzija u borbi za evropska takmičenja. AP

11.3.2023

Odigrane su još četiri utakmice 27. kola engleske Premijer lige. 

Čelzi je na teškom gostovanju na "King Power" stadionu slavio protiv Lestera 1:3. 

Čelzi je bio bolja ekipa od početka utakmice, a mrežu domaćina je načeo njihov bivši igrač Ben Čilvel (Chilwell) u 11. minuti  odličnim pogotkom poslije asistencije Kalidua Kulibalija (Kalidou Koulibaly). 

Lester je izjednačio u 39. minuti preciznim udarcem Patsona Dake sa 25 metara udaljenosti. Ipak, Čelzi je otišao na odmor sa prednošću. Kai Haverc (Havertz) je odlično lobovao golmana Lisica nakon asistencije Enca Fernandeza. 

U drugom poluvremenu su gosti nastavili napadati, a poslije  poništenog gola Mudrika (Mudryk), isti igrač je asistirao hrvatskom reprezentativcu Mateu Kovačiću. 

Ova pobjeda Čelziju nije donijela napredak sa 10. pozicije, ali su uspjeli prići petoplasiranom Liverpulu na samo pet bodova zaostatka.

Totenhem je slavio na istoimenom stadionu protiv Notingem Foresta rezultatom 3:1. 

Za londonsku ekipu je dupli strijelac bio Heri Kejn (Harry Kane) u 19. i 35. minuti. Treći gol je djelo Hong-Min Sona (Heung) iz 62. minute. Voral (Worrall) je u 81. pogodio za konačnih 3:1 

Everton je u prvoj minuti postigao jedini gol u pobjedi protiv Brentforda. Strijelac je bio Dvajt Meknil (Dwight McNeil). Ova pobjeda je bitna za Karamele u borbi za opstanak. 

Odlična utakmica je viđena i u Lidsu. Tamo su domaćini remizirali sa Brajtonom, a rezultat je glasio 2:2. 

Argentinski fudbaler Aleksis Mekalister (Alexis McAllister) je započeo golijadu u 33. minuti. Nisu se dugo radovali gosti pošto je Patrik Bamford (Patrick) postigao gol za izjednačenje u 40. minuti. 

Onda na scenu stupa igrač Lidsa Džek Herison (Jack Harrison) koji prvo postiže autogol za vodstvo Brajtona u 61. minuti, da bi 17 minuta kasnije postigao gol za konačnih 2:2.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.