ZADOVOLJAN EKIPOM

Legenda Bajerna pohvalila Salihamidžića: Ovo je najbolji Bajern

Lotar Mateus je govorio o Bajernu za njemačke medije

Mateus hvalio Salihamidžića. Screenshot/Twitter

N. H.

13.3.2023

Legendarni njemački fudbaler Lotar Mateus (Lothar Matthäus)  je govorio o Bajern Minhenu, koji je izborio četvrtfinale Lige prvaka, dok su u Bundesligi prvoplasirani sa 52 osvojena boda, što je dva boda više od Borusije Dortmund.

Hvalio Hasana Salihamidžića

Mateus je u razgovoru za njemački Bild govorio o Hasanu Salihamidžiću i njegovom odličnom poslu koji je uradio sa dovođenjem igrača.

-Bajern ima 20 igrača koji mogu igrati u prvoj postavi. U moje vrijeme ih je bilo 13, a kasnije 16-17. Danas se može napraviti pet izmjena – kazao je bivši član Bajerna.

Mateus je nerijetko kritikovao rad Bavaraca.

- Prije godinu ili dvije sam kritikovao Bajern jer nije bilo toliko kvalitetnih igrača. Ne mislim da se situacija promijenila zbog mojih kritika, ali očito su u klubu razmislili. Bili su aktivni na tržištu i svaka čast Braci na tome – rekao je još.

Nezadovoljan napadačima Bajerna

Mateus nije zadovoljan napadačkim opcijama Bajerna, koji se oslanja na Erika Maksima Čupo-Motinga (Eric Maxim Choupo-Moting) kao jedinu pravu „devetku“, a uz njega ima Milera (Muller), Serža Gnabrija (Serg Gnabry), Leroja Sanea (Leroy), Sadija Manea i Kingslija Komana (Kingsley Coman).

- Mislim da napad trenutno nije najbolji. Nekada su tu bili Riberi, Roben, Lewandovski i Miler, koji su se malo više isticali od sadašnjih napadača. Ne želim uvrijediti nikoga, ali jednostavno je tako – nastavio je Mateus.

Smatra da je Bajern favorit

Lotar Mateus je govorio i o tome kako misli da je Bajern jedan od favorita za osvajanje Lige prvaka.

- Velika imena ne osvajaju Ligu prvaka, ali velike ekipe da. Uoči utakmica sa PSG-om sam govorio kako je Bajern sposoban uzeti taj trofej. Bajern je jedan od favorita, ali ne prvi favorit jer su Real i Mančester siti ispred. Ne smijemo podcijeniti Benfiku i Napoli – zaključio je Mateus

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.