BIVŠI PREDSJEDNIK UEFA-E

Mišel Platini: "Neću se vratiti u fudbalske institucije i tačka"

Trostruki osvajač Zlatne lopte kao igrač, 67-godišnji Platini je rekao kako nije više zainteresovan za rad u svijetu fudbala

Mišel Platini: Nezainteresovan za vraćanje u svijet fudbala. Screenshot/Twitter

N. H.

13.3.2023

Bivši predsjednik UEFA-e Mičel Platini (Michel), kojeg je švicarsko pravosuđe oslobodilo prošle godine od optužbi za prevaru, ponovio je da neće tražiti nikakvu poziciju u Francuskog fudbalskom saveztu (FFF).

- Dao sam izjavu u julu, kad sam oslobođen optužbi u Švicarskoj, rekao sam da se više neću vraćati u fudbalske institucije. To je to i tačka – izjavio je platini za francuski RMC.

-Neću se vraćati u fudbalske institucije. Čini mi se da je Francuski savez dio fudbalskih vlasti, pa se neću vraćati ni u fudbal, ni u Savez – dodao je Platini.

Međutim, 67-godišnji trostruki osvajač Zlatne lopte ne zatvara vrata u svijet fudbala.

- Moja priča možda nije gotova, možda ima drugih stvari za raditi u fudbalu. Rekao sam zadnji put, kada bi se ukazala prilika da radim nešto što bi mi se svidjelo, učinio bih to, ali ne danas - rekao je Platini.

Upitan o trenutnoj krizi FFF-a, koja je dovela do ostavke predsjednika Noela Le Greta (Noëla Le Graëta).

- Strukture francuskog fudbala su dobre, francuski fudbala nije loš, bili smo svjetski prvaci 1998., finalisti Svjetskog prvenstva... Nema krize, to je kriza predsjednika, a ne kriza francuskog nogometa – izjavio je Platini. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.