BARCELONA

Pike: Niko nikada neće moći ukaljati našu najbolju ekipu u historiji

Nikad u životu nisam sreo Negreiru - rekao je Žerar

Žerar Pike. Instagram

G. Š.

14.3.2023

Barcelona se posljednjih dana našla u centru pažnje fudbalske javnosti, nakon što je klub sa Nou Kampa optužen da je plaćao sudijama za namještanje utakmica. „Slučaj Negreira“ izazvao je pravi skandal u Španiji.

Optužbe za podmićivanje sudija

Katalonci se naravno brane i poručuju da su sve optužbe na njihov račun neosnovane i kako će tražiti javno izvinjenje svih klubova koji su ih optužili nakon što dokažu svoju nevinost. Naime, Barca je optužena za podmićivanje člana sudijske komisije Enrikeza Negreira (Enriquez) za savjete o suđenju, te su mu navodno platili preko sedam miliona eura u rasponu od 17 godina.

Katalonci se terete da su plaćali bolji status kod suija, iako se prethodnih sezona to i nije moglo vidjeti s obzirom na to da su nekoliko puta žestoko oštećeni na utakmicama La Lige. O svemu je progovorio i bivši kapetan Barcelone Žerar Pike (Gerard Pique).

- Nikad u životu nisam sreo Negreiru. Spreman sam se zakleti pred sudom da Barcelona nikada nije potkupljivala sudije. Ako želite potkupiti sudiju to je jednostavno - kontaktirate ga, nađete se s njim na tajnoj lokaciji i date mu omotnicu s novcem. Zar to nije lakše, nego da navodno idete preko potpredsjednika Sudujske komisije - rekao je Pike i dodao:

Najbolja ekipa u historiji

- Kakav god haos pokušavali napraviti, niko nikada neće moći ukaljati našu najbolju ekipu u historiji koja je postigla čudesan uspjeh. Sada svi pokušavaju usmjeriti gnjev navijača ostalih klubova na Barsu.

Osvrnuo se i na činjenicu da su svi ostali klubovi iz La Lige izdali saopćenje na tu temu tražeći kaznu za Barcelonu.

- Svi klubovi, osim Real Madrida, su se okrenuli protiv Barcelone. Shvaćam da je i Real na kraju izdao svoje saopćenje za javnost, ali su to učinili pod pritiskom javnosti – zaključio je Pike.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.