NISU ZADOVOLJILI

Čistka u svlačionici PSG-a, šestorica na izlaznim vratima

Najveće ime je Ramos kojem neće biti ponuđen novi ugovor

Igrači PSG-a: Ponovo ispali iz Lige prvaka. Twitter

N. D.

14.3.2023

Nakon što je prošle sezone ispao od Reala, ove sezone je od PSG-a u Ligi prvaka bio bolji njemački Bajern, pa su tako Parižani nastavili trend relativno ranog ispadanja iz elitnog fudbalskog takmičenja.

Opet nema velikog trofeja,a bez obzira na sve velika ulaganja katarskih investitora nisu opravana rezultatom.

Upitno je šta ljeto donosi kada se radi o sudbini tri velike zvijezde Nejmar (Neymar) Kilijan Mabpe (Kylian Mbappe) i Lionel Mesi (Messi), a frncuski "L'Equipe" donosi detalje čistke u svlačionici koja slijedi.

Kako pišu Francuzi, transfer-listi će biti veznjaci Karlos Soler (Carlos), Renato Sančez (Sanches) i Fabian Ruiz. Svi oni su u klub došli prošlog ljeta, ali nisu opravdali očekivanja i šeici su naložili da ih se sportski direktor Luis Kampos (Campos) riješi.

Osim njih, otpisan je još lijevi bek Huan Bernat (Juan), a izgledno je i da PSG na kraju sezone neće otkupiti ugovor Huge Ekitike, mladog napadača koji je u Parizu igrao kao posuđeni igrač Remsa. 

Najveće ime koje će na ljeto napustiti klub je svakako Serhio Ramos (Sergio). Španskom stoperu istječe ugovor, a PSG mu nije voljan ponuditi novi pa će ga pustiti da ode besplatno.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.